:

Hvornår ved man at der er overtrænet?

Table of Contents:

 1. Hvornår ved man at der er overtrænet?
 2. Hvad sker der når man restituerer?
 3. Kan man træne sig til at sove mindre?
 4. Hvor meget søvn skal en atlet have?
 5. Kan ikke restituere?
 6. Hvad er overdreven motion?
 7. Hvad er Restitutionsløb?
 8. Hvorfor er det vigtigt at restituere?
 9. Hvad er Søvntræning?
 10. Hvordan kan jeg sove mindre?
 11. Hvad sker der hvis man ikke restituerer?
 12. Hvor lang tid skal dine muskler restituere?
 13. Kan man lave for meget cardio?
 14. Hvor meget motion skal man have på en dag?

Hvornår ved man at der er overtrænet?

Overtræning er helt konkret en fysiologisk tilstand, som opstår når kroppen igennem længere tid har været udsat for en belastning den ikke har været i stand til at restituere sig fra. Og kodeordet er her ”længere tid”. Man bliver ikke overtrænet fordi man træner med for stor belastning i et par uger.

Hvad sker der når man restituerer?

Kroppen restituerer, når man efter fysisk træning hviler ud og samler kræfter igen. Restitution betyder genoprettelse eller helbredelse. Under restituering regenererer kroppen sig selv. Når man træner, sker der en nedbrydning i kroppen.

Kan man træne sig til at sove mindre?

Træn gradvist op til at sove mere. Måske skal tidsrammen være på flere uger eller en måned for hver 5-10 minutter. Optimér betingelserne for en god søvn: Trap ned på lys og lyd mindst en time før søvnen. Undgå helst lys, lyd og forstyrrelser, mobil, ipad og tv lige før sengetid.

Hvor meget søvn skal en atlet have?

Teenage atleter, der får mindre end 8 timers søvn hver nat, øger risikoen for skader med 1.7x, sammenlignet med dem der får 8, eller flere timers søvn pr. nat (1).

Kan ikke restituere?

Er man over en periode ikke tilstrækkeligt restitueret, kan man komme ind i en periode med kronisk udtømte glykogendepoter. Derfor vil kroppen bruge en større andel af fedt som energikilde, og det vil betyde nedsat præstationsevne. Dårligt fungerende immunforsvar over tid.

Hvad er overdreven motion?

Træningsafhængighed er en overdreven og tvangspræget træningsadfærd, der kan få fysiske, psykiske og sociale følger. Ofte udvikler afhængigheden sig gradvist, og det er helt normalt – og okay – at man i perioder øger sin træning, eller bruger den som en måde at regulere sit humør på.

Hvad er Restitutionsløb?

Restitutionsløb er langsomt løb, og formålet er bl. a. at aktivere energisystemerne, uden at du belaster muskler og sener for meget. Samtidig har restitutionsløb den gavnlige effekt, at du faktisk bliver hurtigere klar igen som følge at restitutionsløbet.

Hvorfor er det vigtigt at restituere?

Restitution betyder grundlæggende, at du giver din krop en hvileperiode. Og det er utrolig vigtigt at hvile efter træning. For kun sådan kan din krop blive klar til det næste træningspas. Hvis du ikke giver din krop tilpas hvile, vil din træning støt og roligt nedbryde din krop i stedet for at gøre den stærkere.

Hvad er Søvntræning?

Søvntræning handler om at lære babyer eller småbørn at falde i søvn på en ny måde. Det kan for eksempel handle om at lære barnet at falde i søvn alene i sin tremmeseng.

Hvordan kan jeg sove mindre?

Gode råd til bedre søvn
 1. Gå først i seng når du er søvnig.
 2. Få motion 30 minutter i løbet af dagen, men ikke de sidste timer inden sengetid.
 3. Undgå alkohol inden du skal i seng.
 4. Undgå arbejdsopgaver de sidste timer inden sengetid (også mails)
 5. Læs i en bog (papir) ikke e-bog, ikke tablet eller mobiltelefon inden du sover.

Hvad sker der hvis man ikke restituerer?

Uden restitution vil din krop ikke få mulighed for at genopbygge sig. De muskelfibre, som træningen har ødelagt, vil den ikke nå at reparere, og dermed mister du muskelmasse og styrke. Din form vil gradvist blive dårligere, og på sigt vil du have nedbrudt kroppen så meget, at du bliver syg.

Hvor lang tid skal dine muskler restituere?

RESTITUTIONS-SKEMA: Så længe skal du restituere
Trænings-intensitet90-95 pct. friskMaksimal restitution
Høj (fx hurtigt løb, stepfit, aerobic)15-18 timer48-72 timer
Meget høj (meget hurtigt løb, cirkeltræning)18-24 timer72-96 timer
Maksimal (sprint, styrketræning)30-36 timer72-120 timer
5. aug. 2015

Kan man lave for meget cardio?

Typen af udholdenhedstræning vil påvirke din styrke- og muskelforøgelsesfremgang. Hvis din primære cardio er løb, vil du formentlig se en større hindring, end hvis du dyrkede en anden form for cardio. Det udspringer sig af, at løb er fysisk krævende for kroppen - især for underkroppen og denne vil blive påvirket mest.

Hvor meget motion skal man have på en dag?

Den officielle anbefaling lyder, at du skal være fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen – og mindst 10 minutter ad gangen. De 30 minutters fysisk aktivitet indebærer alle former for bevægelse, hvor du bliver forpustet. Du må gerne blive så forpustet, at pulsen kommer helt op, og du kun kan sige korte sætninger.