:

Hvilken kongedatter blev besvangret af Zeus?

Table of Contents:

 1. Hvilken kongedatter blev besvangret af Zeus?
 2. Hvad hedder Zeus skjold?
 3. Hvad hedder Zeus sværd?
 4. Hvorfor hedder Europa Europa?
 5. Hvor ser man Perseus?
 6. Hvem dræbte Perseus?
 7. Hvad hedder skjoldet i græsk mytologi?
 8. Hvad hedder de ældste romerske guder?
 9. Hvad hedder de egyptiske guder?
 10. Hvad hedder alle de græske guder?
 11. Hvad betyder ordet Europa?
 12. Hvornår kom det til at hedde Europa?
 13. Hvor står stjernen Vega?
 14. Hvad betyder Perseus?
 15. Hvad hedder de græske guder?

Hvilken kongedatter blev besvangret af Zeus?

Leda var i græsk mytologi en kongedatter, der blev besvangret af Zeus i en svanes skikkelse.

Hvad hedder Zeus skjold?

Ægide eller Aigis (græsk: Αιγίς, Aigis) er Zeus' skjold eller panserkåbe. Via latin (aegis, gen. aegidis) er ægide blevet en betegnelse for førerskab, beskyttelse eller protektion.

Hvad hedder Zeus sværd?

Zeus (græsk: Ζεύς) er gudernes konge i den græske mytologi, og gud over himmel og torden. Han bor på Olympen, Grækenlands højeste bjerg. Den oldgræske gud Zeus minder på mange områder om de indoeuropæiske guder Indra, Jupiter, Perkūnas, Perun, Thor og Odin....
Zeus
Romernes tilsvarendeJupiter

Hvorfor hedder Europa Europa?

Verdensdelen Europa er opkaldt efter en figur fra den græske mytologi. Europa var kongedatter, og myten fortæller, at hun en dag, mens hun gik langs stranden, blev bortført af Zeus. ... På Kreta blev Europa mor til Minos, der senere blev konge på Kreta.

Hvor ser man Perseus?

Du har gode chancer for at se meteorsværmen, hvis du kigger mod stjernebilledet Perseus, som ligner bogstavet y, der står på hovedet. Du finder det lidt til højre for Karlsvognen. Planetarium skriver følgende om Perseiderne: “Perseiderne er en af årets største meteorsværme.

Hvem dræbte Perseus?

Medusa blev dræbt af den berømte græske sagnhelt Perseus, der havde lånt en dølgehjelm af guden Hades. Når han tog den på, blev han usynlig. Desuden lånte han gudinden Pallas Athenes blanke skjold. Derefter red han til verdens ende, hvor han fandt Medusa.

Hvad hedder skjoldet i græsk mytologi?

Ægide er i græsk mytologi et skjold af metal eller skind, som giver bæreren fuld beskyttelse mod fjendtlige angreb. Hos Homer er ægiden først og fremmest Zeus' attribut, men også Apollon og Athena kan låne den.

Hvad hedder de ældste romerske guder?

I den romerske rituelle praksis skelnedes der klart mellem to forskellige grupper af guder; di indigetes og di novensides eller novensiles. Indigetes var de oprindelige guder i den romerske statskult, og deres navne og karakteristika bliver indikeret af de titler, de ældste præsteembeder bar.

Hvad hedder de egyptiske guder?

Få et overblik over de vigtigste egyptiske guder her.
 • Ra.
 • Anubis.
 • Osiris.
 • Horus.
 • Isis.
 • Seth.
 • Sakhmet.
 • Ptah.

Hvad hedder alle de græske guder?

Den guddommelige familie består af 12 olympiske guder: Zeus og hans to brødre Poseidon og Hades, og deres søstre Hestia, Demeter og Hera (gift med Zeus). Desuden krigsguden Ares, visdommens gudinde Athene, elskovsgudinden Afrodite, jagtgudinden Artemis og bueskytten Apollon.

Hvad betyder ordet Europa?

Europa var ifølge den græske mytologi en fønikisk kongedatter fra Tyros. Hun har givet navn til kontinentet Europa samt Jupitermånen Europa.

Hvornår kom det til at hedde Europa?

Hos Hesiod er Europe og Asia begge døtre af verdenshavet, Okeanos; i de homeriske hymner betegner Europa det græske fastland uden Peloponnes og øerne. Endnu i senantikken omkring 300 e.Kr. fik en romersk provins i Thrakien (nuværende europæisk Tyrkiet) navnet Europa.

Hvor står stjernen Vega?

En af de mest kendte stjerner er stjerne Vega. Det er en stjerne, der er placeret i stjernebilledet Lyre og er den femte lyseste stjerne på hele nattehimlen. Hvis vi befinder os i den nordlige del af den himmelske halvkugle, som er den næstlyseste bag Arthur.

Hvad betyder Perseus?

Perseus var i den græske mytologi søn af Danaë, hvem Zeus besvangrede i skikkelse af en gylden regn. Han blev senere gift med den etiopiske kongedatter Andromeda og fik med hende sønnen Perses.

Hvad hedder de græske guder?

Den guddommelige familie består af 12 olympiske guder: Zeus og hans to brødre Poseidon og Hades, og deres søstre Hestia, Demeter og Hera (gift med Zeus). Desuden krigsguden Ares, visdommens gudinde Athene, elskovsgudinden Afrodite, jagtgudinden Artemis og bueskytten Apollon.