:

Hvad betyder autonome regioner?

Table of Contents:

 1. Hvad betyder autonome regioner?
 2. Hvor mange autonome regioner er der i Spanien?
 3. Hvilke regioner er der i Danmark?
 4. Hvilke region er Barcelona?
 5. Hvilken spansk region er Málaga?
 6. Hvad kaldes halvøen som Spanien ligger på?
 7. Hvad er de 5 regioner?
 8. Hvor mange regioner er Danmark delt op i?
 9. Hvilken region er Alcudia?
 10. Hvor ligger øen Palma?
 11. Hvilken region ligger Mijas i?

Hvad betyder autonome regioner?

Autonomt område er en betegnelse for et geografisk område med hel eller delvis uafhængighed af statslige myndigheder. Kategori: Subnationale enheder.

Hvor mange autonome regioner er der i Spanien?

Spaniens 50 provinser er grupperet i 17 autonome regioner. Derudover er der to afrikanske autonome byer (ciudades autónomas), Ceuta og Melilla.

Hvilke regioner er der i Danmark?

Regioner i Danmark
 • Region Hovedstaden.
 • Region Midtjylland.
 • Region Sjælland.
 • Region Syddanmark.

Hvilke region er Barcelona?

Barcelona er hovedstad i den spanske region Catalonien i det nordøstlige Spanien ved Middelhavet. Byen er landets næststørste med 1.636.732 med forstæder 4,8 mio. indbyggere, kun overgået af hovedstaden Madrid.

Hvilken spansk region er Málaga?

Provinsen Málaga (spansk: Provincia de Málaga) er en provins i det sydlige del af Spanien, i den autonome region Andalusien. Provinsen grænser til provinserne Cádiz, Sevilla, Córdoba og Granada. Provinsen har et areal på 7 308 km² og ca. 1,6 millioner indbyggere.

Hvad kaldes halvøen som Spanien ligger på?

Spanien ligger i Sydvesteuropa og omfatter størstedelen af Den Iberiske Halvø. Resten af halvøen udgøres af Portugal, Andorra og den britiske koloni Gibraltar.

Hvad er de 5 regioner?

Regioner i Danmark
 • Region Hovedstaden.
 • Region Midtjylland.
 • Region Sjælland.
 • Region Syddanmark.

Hvor mange regioner er Danmark delt op i?

Fem forskellige regioner De fem regioner i Danmark er forskellige både i forhold til geografi, størrelse og indbyggertal.

Hvilken region er Alcudia?

Alcúdia er en kommune og by beliggende på den nordøstlige del af øen Mallorca. Byen blev grundlagt 123 år f.Kr. Den gamle del af byen er omgivet af en bymur fra middelalderen, og inden for bymuren finder man smalle gader, kirker og et arkæologisk museum.

Hvor ligger øen Palma?

La Palma, der oprindelig hed “San Miguel de La Palmaligger i Atlanterhavet vest for Tenerife. Her ser du La Palma i et større perspektiv. Der er 85 km til Tenerife, 1.440 km til Cádiz i fastlandet Spanien og 445 km til Afrikas kyst. Øen er 28 km på det bredeste sted og 47 km på det længste sted.

Hvilken region ligger Mijas i?

Oplev skønne Andalusien med base i den hyggelige bjerglandsby Mijas. Byen ligger på bjergskråningerne med smuk udsigt over Middelhavet. Fra Mijas er der rig mulighed for masser af spændende køreture til lækre strande eller andre byer i Andalusien - tag fx en tur til Malaga eller Granada.