:

Hvor stor var Apollo 11?

Table of Contents:

  1. Hvor stor var Apollo 11?
  2. Hvor hurtigt flyver rumstationen?
  3. Hvem var med i Apollo 11?
  4. Hvor landede Apollo 11 på Månen?
  5. Hvor lang tid tager det ISS at flyve rundt om Jorden?
  6. Hvor lang tid tager det at flyve til Den Internationale Rumstation?
  7. Hvad gik Apollo serien ud på?
  8. Hvor mange Apollo missioner var der?

Hvor stor var Apollo 11?

Apollo 11
Missionsemblem
Varighed:195 t 18 min 35 s
Masse:CSM: 30,320 kg LM: 16,448 kg
Foto af besætningen
Fra venstre: Armstrong, Collins og Aldrin

Hvor hurtigt flyver rumstationen?

Rumstationen vejer ca. 450 ton. Rumstationen bevæger sig med en fart på 27.700 kilometer i timen og fuldfører næsten 16 kredsløb rundt om jorden per døgn.

Hvem var med i Apollo 11?

Apollo 11 blev opsendt fra Kennedyrumcenteret i Florida 16. juli. 1969 med astronauterne Neil A. Armstrong, Edwin “Buzz” Aldrin og Michael Collins.

Hvor landede Apollo 11 på Månen?

landede Armstrong og Aldrin i månelandingsfartøjet Eagle i Stilhedens Hav, mens Collins forblev i kredsløb om Månen i kommandomodulet Columbia.

Hvor lang tid tager det ISS at flyve rundt om Jorden?

28.000 km i timen, hvilket giver den en omløbstid på cirka 90 minutter, svarende til cirka 16 kredsløb i døgnet. Rumstationen er så stor, at den kan ses med det blotte øje fra Jordens overfladen.

Hvor lang tid tager det at flyve til Den Internationale Rumstation?

I første omgang flyttede man opsendelsen med et døgn fra den 1. september til den 2. september, og efter den seneste justering af ISS' bane omkring Jorden i juli har man nu udvidet flyveturen op til ISS til to døgn i stedet for seks timer.

Hvad gik Apollo serien ud på?

Apollo-programmet var et antal amerikanske bemandede rumflyvninger med Apollo-rumskibet. Programmet blev indledt i 1961 hvor præsident John F. Kennedy erklærede at USA skulle lande en mand på Månen og få ham sikkert tilbage til Jorden i løbet af 1960'erne. Målet blev indfriet med Apollo .

Hvor mange Apollo missioner var der?

Programmet blev indledt i 1961 hvor præsident John F. Kennedy erklærede at USA skulle lande en mand på Månen og få ham sikkert tilbage til Jorden i løbet af 1960'erne. Målet blev indfriet med Apollo . Programmet fortsatte indtil 1972 med i alt seks succesrige landinger.