:

Hvordan tjener bankerne penge?

Table of Contents:

  1. Hvordan tjener bankerne penge?
  2. Hvorfor vil banker ikke låne penge ud?
  3. Hvad lever bankerne af?
  4. Hvilket fænomen bevirker at penge kan lånes billigere?
  5. Hvor meget må bankerne låne ud?
  6. Hvad gør banken med dine penge?
  7. Hvad er bankernes udlånsrente?
  8. Hvorfor bliver min låneansøgning afvist?
  9. Hvorfor er der forskel på bankens renter ved boliglån og forbrugslån?

Hvordan tjener bankerne penge?

Traditionelt set tjener bankerne penge på at modtage indlån fra kunderne og låne dem ud til en højere rente. Men udlånsrenten er faldet mere end indlånsrenten, og samtidig har mange kunder rekordhøje beløb stående i bankerne, hvilket er med til at presse bankernes indtjening.

Hvorfor vil banker ikke låne penge ud?

1. Du står i RKI eller Debitor Registret. Hvis du er registreret som dårlig betaler, er det stort set umuligt at låne penge. Banker og långivere er ikke positivt indstillede overfor registrerede skyldnere, og det begrænser dine muligheder for at optage lån.

Hvad lever bankerne af?

En bank er en virksomhed, der lever af at låne penge af kunderne til en lav rente og låne dem ud til en høj rente. I en bank findes bankrådgivere, som reelt burde hedde banksælgere, da deres job er at tjene penge til banken - ikke at rådgive kunderne uafhængigt.

Hvilket fænomen bevirker at penge kan lånes billigere?

Når gælden er så stor, skyldes det blandt andet den lave rente, vi efterhånden har haft i lang tid. Når renten er lav, er det billigere at låne, og renten er længe bare blevet lavere og lavere.

Hvor meget må bankerne låne ud?

I Danmark har vi et andet regelsystem, og der er ikke fastsat nogen grænse for hvor meget af indskydernes penge banken må låne ud igen.

Hvad gør banken med dine penge?

I de fleste banker er den negative rente lige nu -0,6 procent i rente på alt over grænsen, men flere banker er ved at ændre den negative rente til -0,7 procent. Den højeste bundgrænsen for negativ rente i banken er normalt afhængig af, at du har din NemKonto i den pågældende bank.

Hvad er bankernes udlånsrente?

Udlånsrente er det modsatte af en indlånsrente der dækker over de penge, som du får fra banken, når du har penge stående på din bankkonto. Udlånsrenten er altså de penge, som du betaler til din bank, når du låner penge af dem. Optager du eksempelvis et boliglån i banken, så vil der være tilknyttet en udlånsrente.

Hvorfor bliver min låneansøgning afvist?

Den mest almindelige grund til, at man ikke bliver godkendt til et lån, er, at det fra långivers side vurderes, at man ikke kan betale lånet tilbage inden for den fastsatte løbetid. Det vurderes ganske enkelt, at der er for stor risiko for, at låneansøger vil misligholde lånet.

Hvorfor er der forskel på bankens renter ved boliglån og forbrugslån?

Banken kan låne dig penge til mange forskellige formål. Ofte vil et banklån betegnes som et forbrugslån, hvis ikke der er noget bestemt formål med pengene. Men banklån kan også bruges til investering i for eksempel bolig og bil, og her vil renterne typisk være lavere.