:

Hvorfor skal banker have kopi af pas?

Table of Contents:

 1. Hvorfor skal banker have kopi af pas?
 2. Hvad må banken spørge om?
 3. Hvordan uploader man sit pas?
 4. Hvad er dit formål med at være kunde i banken?
 5. Hvis man ikke har billedlegitimation?
 6. Hvad har banken krav på at vide?
 7. Hvordan scanner man et pas?
 8. Kan banken se hvad jeg bruger mine penge på?
 9. Hvordan får man nemid uden pas eller kørekort?
 10. Hvad koster det at få lavet billed ID?

Hvorfor skal banker have kopi af pas?

Kravet om kundekendskab handler ikke om kredit eller risikoen for tab. Det er et spørgsmål om at forhindre hvidvask og terrorfinansiering, som bankerne tager meget alvorligt. Derfor følger vi lovens intention og beder alle kunder om at identificere sig.

Hvad må banken spørge om?

Pengeinstitutterne skal overvåge alle transaktioner, blandt andet ind – og udbetalinger samt overførsler til og fra udlandet. Hvis der er tvivl om noget, eller transaktionen afviger fra det normale mønster hos kunden, spørger pengeinstituttet ind til det.

Hvordan uploader man sit pas?

Dit pas eller et andet billed-ID, f. eks. kørekort....Vær opmærksom på
 1. Dit ID skal være gyldigt, dvs. ikke være udløbet.
 2. Ud over ID skal du dokumentere eller bekræfte din bopæl – se nederst, hvilken dokumentation du skal uploade kopi af.
 3. Selfies, portrætfotos og lignende gælder ikke som billed-ID.

Hvad er dit formål med at være kunde i banken?

Banken stiller mig mange personlige spørgsmål? Banken skal have et godt kendskab til alle sine kunder. Det betyder, at banken ofte skal kende til kundens formål med kundeforholdet til banken, kundes forventede brug af banken og omfanget heraf, kundens formue og formuens oprindelse.

Hvis man ikke har billedlegitimation?

Hvis du ikke er i besiddelse af billedlegitimation, kan du legitimere dig med to af de nedenstående legitimationstyper. Sundhedskort (sygesikringskort), sundhedskort-app, særligt sundhedskort eller bopælsattest. Midlertidigt sundhedskort kan ikke benyttes.

Hvad har banken krav på at vide?

Banken er lige som andre finansielle virksomheder forpligtet til at indhente identitetsoplysninger på alle sine kunder. For fysiske personer skal banken indhente navn og cpr-nr. eller et tilsvarende nummer, hvis kunden ikke har et CPR-nummer.

Hvordan scanner man et pas?

Hvordan scanner jeg mit pas? Du skal scanne første side i dit gyldige danske pas og chippen i passet med din mobiltelefon. Det tager et par minutter. Du skal bruge telefonens kamera og NemID-appen.

Kan banken se hvad jeg bruger mine penge på?

Ifølge betalingsloven har banken ganske vist ret til at se dine samlede betalingsoplysninger, når den for eksempel vurderer, om du må få et lån. Bankrådgiveren må se dit forbrug opdelt i kategorier som bolig, dagligvarer, transport og fritid.

Hvordan får man nemid uden pas eller kørekort?

Hvis du ikke har et dansk pas eller kørekort, kan du kontakte dit lokale borgerservicecenter for at få en tid til at afhente et nyt nøglekort fysisk. Husk at medbringe gyldig legitimation. Du kan også kontakte din bank.

Hvad koster det at få lavet billed ID?

Der skal være et billede af dig på kortet, som lever op til kravene for billeder til id (se krav til billede under links). Du kan enten selv tage et med, eller du kan få taget i Borgerservice. Det koster 115 kroner (2021) at få taget et foto i Borgerservice.