:

Hvad er arkitekt MAA?

Table of Contents:

  1. Hvad er arkitekt MAA?
  2. Hvorfor er arkitekter vigtige?
  3. Hvordan kommer man ind på arkitektskolen?
  4. Hvad er bygningens funktion?
  5. Hvad er krav for at blive arkitekt?
  6. Hvor meget får man i løn som arkitekt?

Hvad er arkitekt MAA?

Et medlemskab af Arkitektforeningen giver dig den beskyttede titel 'arkitekt MAA', der står for 'Medlem af Akademisk Arkitektforening'. I Danmark kan alle kalde sig arkitekt. Derfor er titlen 'MAA' et kvalitetsstempel, da den kræver en kandidatuddannelse fra en dansk eller EU-anerkendt international arkitektskole.

Hvorfor er arkitekter vigtige?

Arkitektur handler ikke blot om at tegne et hus, men også om at skabe et sted. Arkitektur er at forme og indrette rum, hvad enten det er rum i en bygning, by, have eller et landskab. Formen må være relevant, så rummet kan bruges til de funktioner, man ønsker. Men formen kan også have et kunstnerisk udtryk.

Hvordan kommer man ind på arkitektskolen?

Adgangskravene til arkitektuddannelsen kan være forskellig alt efter hvilken arkitektskole du søger optagelse på. På KADK (Kunstakademiets arkitektskole) kan du fra 2020 både søge ind via kvote 1 og kvote 2. Mens du på AARCH kun kan søge via kvote 2.

Hvad er bygningens funktion?

Det behov, som dækkes i et byggeri, kalder man bygningens funktion. En bygning får ofte form efter, hvilken funktion den skal have. Et højhus er højt, fordi man kan skabe masser af plads på et meget lille areal, f. eks.

Hvad er krav for at blive arkitekt?

For at blive optaget på bacheloruddannelsen skal du have bestået en af en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux) eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen. Derudover skal du bestå en optagelsesprøve, hvis du bliver udvalgt til det.

Hvor meget får man i løn som arkitekt?

PrivatStat
Arbejde med bygningsarkitektur36.679 kr.41.770 kr.
Arbejde med by- og trafikplanlægning41.086 kr.40.210 kr.