:

Hvordan fejrer englænderne jul?

Table of Contents:

 1. Hvordan fejrer englænderne jul?
 2. Hvad griller australierne til jul?
 3. Hvornår spiser englænderne julemiddag?
 4. Hvad får man at spise juleaften i Tyskland?
 5. Hvad spiser hollændere juleaften?
 6. Hvordan fejres julen?
 7. Hvad spiser australierne juleaften?
 8. Hvad sker der i den 6 dec i Tyskland?
 9. Hvad spiser tyskerne den 25. december?
 10. Hvad spiser man juleaften i Island?
 11. Hvordan fejrer man jul i Holland?
 12. Hvad er adventstiden?
 13. Hvordan fejrer man jul i Norge?

Hvordan fejrer englænderne jul?

England: Tålmodig venten bliver der hængt strømper op på pejsen eller i fodenden af sengen. Næste morgen er strømperne fyldt med gaver, og de store gaver er lagt under juletræet. Man spiser julemiddag kl. 14.00 med gåsesteg, Plum-Christmas Pudding og forskellige postejer.

Hvad griller australierne til jul?

eks. kalkun, stegte grøntsager, jule-pudding. Men alle i Australien fyrer også op for grillen og spiser både friske tigerrejer, honningglaseret skinke og skaldyrsretter.” ”De varme temperaturer gør julen til en afslappet fest, som typisk fejres udendørs.

Hvornår spiser englænderne julemiddag?

Om natten kommer “Father Christmas” (“Santa Claus”) og lægger små gaver i dem. Den 25. december er “Christmas Day”. Om eftermiddagen spiser englænderne julemiddagen, der består af stegt kalkun eller gås, samt postej og julebudding pyntet med kristtjørn.

Hvad får man at spise juleaften i Tyskland?

Den mest almindelige mad juleaften er pølser med kartoffelsalat, måske skyllet ned med en pilsner eller to, og i Nordtyskland er karpe kogt i eddike også en almindelig spise juleaften. Den store julemiddag bliver til gengæld spist juledag, hvor man typisk inviterer familien på besøg til gås, and eller kalkun.

Hvad spiser hollændere juleaften?

Mange hollandske familier tager deres madlavningsmiddag meget seriøst. Jul. Disse fødevarer kan omfatte vildtkød, stegt svinekød, fondue eller gourmetten (en spisestil, der involverer en grill ved bordet, så alle kan få en bid af stykker kød og grøntsager).

Hvordan fejres julen?

Julen er en gammel fest som blev holdt om vinteren for at fejre at dagene på denne tid af året blev længere og lysere. I dag er julen en kristen højtid hvor man mindes at Jesus blev født. De fleste mødes med deres familie, spiser julemad, synger, danser om juletræet og giver hinanden gaver.

Hvad spiser australierne juleaften?

Selvom det er ualmindeligt at spise et varmt måltid, vil du ikke sulte. Australierne elsker at kaste sig over lækre tallerkener med fisk og skaldyr, kold kalkun og skinke, pavlova og selvfølgelig: et dejligt koldt glas bobler.

Hvad sker der i den 6 dec i Tyskland?

Den 6. december fejres Sankt Nikolaus-dagen i Tyskland. Som led i traditionen stiller mange børn og voksne deres sko foran døren aftenen før. I nattens mulm og mørke fylder Nikolaus disse med slik og små gaver.

Hvad spiser tyskerne den 25. december?

Den værste tradition må være, at mange tyskere spiser kartoffelsalat med pølser juleaften og først spiser 'rigtig' julemad den 25. december.

Hvad spiser man juleaften i Island?

Julemiddag i Islandjuleaften, juledag og nytårsaften er der et par retter, der betragtes som juleretter, og de fleste får én, to eller tre af dem. "Hangikjöt" eller "hængt kød" er den mest almindelige. Det er som regel røget lam, der er ret saltet og har en meget kraftig smag.

Hvordan fejrer man jul i Holland?

december i Holland bliver der fejret ' Sint Nicolaasavond', her går ' Zwarte Piet' - altså Sorte Per - som er den hollandske julemands hjælper, rundt og afleverer gaver i små kurve udenfor folks døre. Og børnene lægger gulerødder i deres sko til Julemandens hest, som kvitterer med gaver og godter.

Hvad er adventstiden?

Adventstiden er det kirkelige nytår, og oprindeligt tænkt som en faste- og bodstid, hvor man forbereder sig til den åndelige "oplevelse" som forestår ved fejringen af Jesu fødsel. Advent har altid været en kirkelig begivenhed, der først i nyere tid har fået folkelige aspekter.

Hvordan fejrer man jul i Norge?

Nordmændene holder juletræsfester d. 27. december, hvor børnene går fra dør til dør hos naboerne og synger julesange, som man ser på film. Det kaldes “julebuk”, og de gør det for at få slik - ligesom danske børn håber på til fastelavn, halloween og nytår.