:

Hvordan laver man et opvarmningsprogram?

Table of Contents:

 1. Hvordan laver man et opvarmningsprogram?
 2. Hvordan varmer man læggen op?
 3. Hvad er Ledopvarmning?
 4. Hvor lang tid skal man varme op inden styrketræning?
 5. Hvad indeholder et godt opvarmningsprogram?
 6. Hvordan laver man kredsløbstræning?
 7. Hvordan laver man en god opvarmning?
 8. Hvilke øvelser er gode til opvarmning?
 9. Hvordan varmer man op til løb?
 10. Hvor lang tid skal jeg varme op?
 11. Hvorfor er det vigtigt at varme op inden træning?
 12. Hvilke elementer indgår i grundtræning?
 13. Hvad er de store muskelgrupper?
 14. Hvordan får man flere kapillærer?
 15. Hvilke fysiologiske ændringer er der ved konditionstræning?

Hvordan laver man et opvarmningsprogram?

En god opvarmning starter fra toppen af kroppen. Træk vejret roligt og regelmæssigt, og bevæg dig med gradvist stigende intensitet fra små opvarmningsøvelser til større bevægelser, fra langsomme til hurtigere bevægelser og fra stationære opvarmningsøvelser til bevægelser, hvor du flytter dig.

Hvordan varmer man læggen op?

Lægmusklen og anklen Stå op ad fx en mur med det ene ben en skridtlængde foran det andet. Bøj det forreste knæ, og læn dig fremad mod muren. Hold det bageste ben strakt med foden fladt i underlaget. Bliv ved med at læne dig forover, til du mærker et stræk i underbenet.

Hvad er Ledopvarmning?

Inden du begynder at træne de enkelte led i kroppen, er det en god idé at varme op og bevæge de store led igennem. Med opvarmning indstiller du dig fysisk og mentalt på at yde en fysisk aktivitet. Lig på ryggen med armene ned langs siden. Drej hovedet fra side til side.

Hvor lang tid skal man varme op inden styrketræning?

Og da knæene spiller en vital rolle under mange styrketræningsøvelser, er en tur på løbebåndet uhensigtsmæssig opvarmning. Brug i stedet 5 min. i en romaskine, og udfør herefter 1-2 sæt af de øvelser, som du skal i gang med at træne. Under opvarmningssættet skal du have meget lille vægtbelastning på.

Hvad indeholder et godt opvarmningsprogram?

Retningslinjer ved udarbejdelse af opvarmningsprogram Del
 • Start i roligt tempo.
 • Undgå i starten store bevægelsesudslag og voldsomme temposkift.
 • Opvarmning bør indeholde udstrækning af musklerne (bl.a. ...
 • Tilpas opvarmningen til målgruppen.
 • Vær hensigtsmæssigt påklædt. ...
 • Sørg for variation mellem de involverede muskelgrupper.

Hvordan laver man kredsløbstræning?

Kredsløbstræning kaldes ofte også for konditionstræning, udholdenhedstræning eller aerob træning. Eksempler på kredsløbstræning kan være at gå en tur i et raskt tempo, løbe, cykle eller svømme. Kredsløbstræning styrker især hjertet og de muskler, der bruges under aktiviteten.

Hvordan laver man en god opvarmning?

Stille start!
 1. En god opvarmning starter stille og roligt, så man kan få gang i kroppen, inden de lidt sværere og hårdere øvelser startes. ...
 2. Nogle gode øvelser til den stille start kunne være hasestræk, stræk af ballemusklen, stræk af akillessenen, stille løb med og uden armsving, sidelæns løb og baglæns løb.

Hvilke øvelser er gode til opvarmning?

Bliv klar til træning med 4 gode opvarmningsøvelser
 • Øvelse 1: Skulderrotation med elastik. Tag en træningselastik og hold den udstrakt, mens den føres frem og tilbage over hovedet foran bryst og ryg. ...
 • Øvelse 2. Liggende armrotationer. ...
 • Øvelse 3. Skulderrotationer og rygtræning (IYWT rotor cuff) ...
 • Øvelse 4.
14. dec. 2018

Hvordan varmer man op til løb?

Hvordan skal du varme op?
 1. Start roligt. ...
 2. Sæt gradvist mere tempo på, gerne ved bevægelser som ligner dem, du bruger i løb.
 3. Lav nogle lette strækøvelser, specielt hvis idrætten kræver, at du skal ud i nogle yderstillinger.
 4. Slut af med bevægelser i højt tempo. ...
 5. Varighed er typisk mellem 10 og 30 min.

Hvor lang tid skal jeg varme op?

Hvor længe du bør opvarme afhænger af, hvad den efterfølgende aktivitet indeholder samt træningsniveau. Som minimum bør opvarmningen være mindst 10 min. og meget gerne længere. Typisk vil opvarmning vare 10-30 min.

Hvorfor er det vigtigt at varme op inden træning?

Når musklerne og senerne bliver varmet op, er de mere ”medgørlige” i stræk. Muskelkoordinationen forbedres, og det bliver nemmere at lave komplicerede bevægelser, der involverer flere led.

Hvilke elementer indgår i grundtræning?

Forløbet kombinerer teori og praksis og inddrager elementer som leg og konkurrence. I bekendtgørelsen for idræt fra 2019 er der lagt vægt på, at eleverne skal arbejde med at forbedre deres fysiske form. Formålet med dette forløb er at give inspiration til dette arbejde gennem grundtræning.

Hvad er de store muskelgrupper?

Man hører ofte at benene, brystet, og ryggen er store muskelgrupper, og derfor skal trænes med flere sæt, end små muskler som arme og skuldre. Og idéen er jo meget god. Det virker logisk at jo større masse en muskel har, jo mere arbejde skal der til at stimulere alle muskelfibrene deri.

Hvordan får man flere kapillærer?

Det er musklen diapragmer der starter vejrtrækningen og når man har en god kondition bliver den muskel, samt de små muskler der sidder omkring ribbenene, mere udholdende og så kommer der flere kapillærer i lungerne, som kan lave gasudveksling (under hårdt fysisk arbejde, udskiller celler og musklerne mere kuldioxid som ...

Hvilke fysiologiske ændringer er der ved konditionstræning?

Da hjertet som følge af konditionstræning bliver i stand til at pumpe mere blod op forbi lungerne, forbedres åndedrætssystemet også. Åndedrætsmusklerne bliver også trænede, sådan at de bruger mindre energi at trække vejret ind og ånde ud under fysisk arbejde og samtidig bliver de mere udholdende.