:

Hvordan køber man udbytteaktier?

Table of Contents:

 1. Hvordan køber man udbytteaktier?
 2. Hvordan beskattes REIT?
 3. Hvor er det bedst at investere sine penge?
 4. Er udbytte aktier en god ide?
 5. Kan udbytteaktier betale sig?
 6. Hvad står Reit for?
 7. Hvad betyder REIT?
 8. Hvor er det bedst at købe aktier?
 9. Hvornår skal man købe udbytte aktier?
 10. Hvor lang tid skal man have en aktie for at få udbytte?
 11. Hvor længe skal man beholde aktier?

Hvordan køber man udbytteaktier?

Vi anbefaler eToro når du skal købe dine udbytteaktier. En stor fordel ved at købe udbytteaktier på eToro er, at når du får udbytte fra dine aktier, så kan du geninvestere dit udbytte uanset hvor stort beløbet af, uden at din investering bliver spist op af kurtage og gebyr. eToro har nemlig 0 kr.

Hvordan beskattes REIT?

REITs er nemlig fritaget for selskabsskat. Modkravet for dette privilegie er, at de skal betale mindst 90 % af deres skattepligtige indkomst i udbytte til aktionærerne.

Hvor er det bedst at investere sine penge?

Ved at investere i aktier kan du opnå et større afkast, men der er samtidig også større risiko i forhold til at investere i obligationer. Obligationer er nemlig mere stabile og har en lavere risikoprofil end aktier. Ved at investere i obligationer får du lavere risiko, men også lavere afkast.

Er udbytte aktier en god ide?

Hvis du faktisk ønsker at tjene penge løbende, er udbytte en mulighed, der er værd at overveje. Hvis du fx investerer med henblik på passiv indkomst, har udbytte den fordel, at du får udbetalt penge uden at skulle sælge ud af dine aktier.

Kan udbytteaktier betale sig?

Der er dog også en fordel ved udbytteaktier. Når en virksomhed giver en del af overskuddet videre til aktionærerne, sender det et signal om, at selskabet har en sund og stabil økonomi. Derfor vil aktiekursen hos de fleste udbyttebetalende selskaber efter kort tid også komme op på samme niveau som før udbetalingen.

Hvad står Reit for?

En ejendomsinvesteringsfond (Real Estate Investment Trust - REIT) er en virksomhed, der normalt genererer indkomst ved at producere og eje fast ejendom. Nogle REIT'er handles offentligt på børsen, mens andre ikke gør. Ved at investere i REIT'er investerer investorer indirekte i den ejendom, virksomheden ejer.

Hvad betyder REIT?

REIT står for Real Estate Investment Trust og bygger deres forretning på udlejning af lejligheder, kontor, indkøbscentre, hospitaler osv. Ved at investere i REIT, slipper du for alt det administrative, som er typisk er forbundet med boligudlejning, men får stadig glæde af fast ejendom.

Hvor er det bedst at købe aktier?

Hvor er det bedste sted at handle aktier? Som dansker bør du vælge en dansk handelsplatform, da det er klart det nemmeste. Typisk vil det bedste sted enten være Nordnet eller Saxo Bank.

Hvornår skal man købe udbytte aktier?

Du kan kun få udbetalt udbytte, hvis virksomheden har tilstrækkeligt overskud, når der afleveres regnskab. Beslutningen om at udbetale udbytte kan både vedtages på en ordinær eller en ekstraordinær generalforsamling. Man kan ikke få udbetalt udbytte, hvis virksomheden ikke har overskud.

Hvor lang tid skal man have en aktie for at få udbytte?

For at ret til udbytte skal man eje aktien på dagen for godkendelse af udbytte. Det sker på generalforsamlingen, som er aktionærernes højeste myndighed. Man skal altså senest eje og købe aktien på generalforsamlingsdagen. Ejer man ikke aktien på generalforsamlingsdagen, har man IKKE ret til udbytte.

Hvor længe skal man beholde aktier?

Den passive investor bruger ikke meget tid på sine investeringer. Derfor handles der heller ikke så ofte, og dermed kan omkostningerne holdes nede. Typisk vil en passiv investor købe sig ind i en aktie med en tidshorisont på 10-15-20 år. Det kaldes også for køb-og-behold strategien.