:

Hvem vandt og tabte 2. Verdenskrig?

Table of Contents:

  1. Hvem vandt og tabte 2. Verdenskrig?
  2. Hvorfor angreb Japan USA 2. Verdenskrig?
  3. Hvem vandt i 1 verdenskrig?
  4. Hvorfor invaderede Tyskland Skandinavien?
  5. Hvilken betydning fik Versaillestraktaten for Tyskland?

Hvem vandt og tabte 2. Verdenskrig?

verdenskrig blev Tyskland under den ultranationalistiske kejser Wilhelm 2. og dets allierede (Centralmagterne) besejret af Ententen, som bl. a. omfattede Storbritannien, USA og Frankrig.

Hvorfor angreb Japan USA 2. Verdenskrig?

Hensigten med angrebet mod Pearl Harbor var at neutralisere USAs stillehavsflåde, mens koordinerede japanske angreb mod flere lande blev udført.

Hvem vandt i 1 verdenskrig?

Krigen endte med Centralmagternes nederlag og blev endelig formelt afsluttet ved indgåelsen af Versaillestraktaten i sommeren 1919, som pålagde Tyskland skylden for krigen og dermed krigsskadeserstatninger til især Frankrig. Konsekvenserne af 1. verdenskrig var enorme for det europæiske kontinent.

Hvorfor invaderede Tyskland Skandinavien?

Krigstilstanden "Spøgelseskrigen" havde da hersket siden Tysklands angreb på Polen i september 1939. Tysklands afhængighed af den svenske jernmalm, der blev udskibet fra den norske havneby Narvik var den primære grund til ønsket om at besætte Norge.

Hvilken betydning fik Versaillestraktaten for Tyskland?

Traktaten slog Tysklands ansvar for krigen fast og pålagde landet krigsskadeserstatninger. Et beløb blev ikke fastsat, men til en begyndelse overtog sejrherrerne den tyske handelsflåde, tyske aktiver i udlandet, kul, jernbanemateriel mv. I 1921 blev beløbet fastsat til 132 mia. guldmark.