:

Hvilket vaskeprogram til sengetøj?

Table of Contents:

 1. Hvilket vaskeprogram til sengetøj?
 2. Hvilke farver kan man vaske sammen?
 3. Kan lagner og håndklæder vaskes sammen?
 4. Hvor ofte vaske rullemadras?
 5. Hvad er Vaskecyklus?
 6. Hvilket vaskeprogram til håndklæder?
 7. Hvilke farver tøj må vaskes sammen?
 8. Hvordan vasker man stribet tøj?
 9. Hvad kan man vaske sammen med håndklæder?
 10. Kan håndklæder vaskes ved 40 grader?
 11. Hvor tit skal man skifte badehåndklæde?
 12. Hvorfor bliver mit sengetøj gult?
 13. Hvor lang tid tager det at vaske tøj?
 14. Kan man vaske 30 og 40 grader sammen?
 15. Hvor kan man købe Vaskeposer?

Hvilket vaskeprogram til sengetøj?

Du kan roligt indstille vaskemaskinen til 60 grader, da langt det meste sengetøj tåler denne temperatur, som sikrer, at bakterier og husstøvmider dør. Følg dog altid vaskeanvisningen i dit sengetøj, hvis du er i tvivl om, hvilken temperatur sengetøjet kan tåle. Vask altid dit nye sengetøj, før du tager det i brug.

Hvilke farver kan man vaske sammen?

Du bør altid sortere dit vasketøj efter farve.
 • Hvide og lyse genstande kan vaskes sammen.
 • Mørke, sorte og brogede farver kan vaskes sammen.
 • Ensfarvet, farverigt tøj bør vaskes separat første gang. ...
 • Flerfarvede genstande bør vaskes sammen med andre flerfarvede genstande.

Kan lagner og håndklæder vaskes sammen?

Eksempelvis begår mange endnu en fejl ved at vaske sengetøjet sammen med håndklæder, der ofte tager længere tid at tørre. Dette kan resultere i, at sengetøjet kommer til at tørre alt for længe, så du risikerer, at sengetøjet krymper og bliver krøllet.

Hvor ofte vaske rullemadras?

Dyner og puder skal vaskes fire gange årligt ved 60 grader og tørre i tørretumbler. Astma-Allergi Danmark anbefaler desuden, at man som astmatiker eller allergiker bruger rullemadras, som også skal vaskes fire gange om året ved 60 grader - så er der en barriere ned til selve madrassen, der ikke kan vaskes.

Hvad er Vaskecyklus?

I henhold til EU-kravene er programmet egnet til vask af normalt snavset bomuldstøj (vaskes ved 40 °C til 60 °C). Vand- og energiforbrug angives pr. vaskecyklus eller 100 vaskecyklusser. Indførelsen af ​​lydniveauklasser A-D for at gøre lydniveauet i dB (a) mere gennemskueligt.

Hvilket vaskeprogram til håndklæder?

Vask dine håndklæder på 60 grader Vask altid dine håndklæder på 60 grader. Dermed sikrer du, at bakterier og virus bliver slået ihjel og du opnår en bedre hygiejne. Vær dog opmærksom på, at håndklæder i velour bør vaskes ved 40 grader, hvis man ønsker, at bevare farver samt den bløde overflade bedst muligt.

Hvilke farver tøj må vaskes sammen?

Når det kommer til farver, skal du vaske hvidt og lyst tøj sammen og farvet tøj sammen. Eventuelt kan du vælge at vaske gult og orange tøj for sig selv for at undgå grumsning af farverne. Du skal også sortere vasketøjet alt efter hvilken type tekstil tøjet er.

Hvordan vasker man stribet tøj?

Man vasker dem første gang på 60 grader alene med en stofble. Hvis det ikke smitter af, kommer det i den almindelige kogevask.

Hvad kan man vaske sammen med håndklæder?

Derfor er det en god idé at vaske undertøj, håndklæder, sengelinned, viskestykker og karklude ved den temperatur. Det er ikke noget problem at vaske de nævnte ting sammen, hvis temperaturen kommer op på 60 grader.

Kan håndklæder vaskes ved 40 grader?

40° C er en god vasketemperatur til håndklæder og sengetøj, men 60° C er bedre til at slå bakterierne ihjel.

Hvor tit skal man skifte badehåndklæde?

Hvis badehåndklædet stadig skal kunne betragtes som nogenlunde rent, skal det ikke bruges mere end tre gange, før det ryger i vasketøjskurven. Det forudsætter dog, at håndklædet kan hænges op, så det kan tørre helt efter brug. Et tørt miljø gør det nemlig sværere for bakterierne at formere sig.

Hvorfor bliver mit sengetøj gult?

Sandheden er, at mænd udskiller det, der kaldes for urinsyre bl. a. gennem hårbunden. Og det er den syre, der er med til at give hovedpuderne en gullig nuance.

Hvor lang tid tager det at vaske tøj?

Ja. Hvor lang tid tager en vask? Afhængig af programmet tager en vask 35-70 minutter.

Kan man vaske 30 og 40 grader sammen?

Hvis du vasker med højere temperaturer, end det er nødvendigt, så kan tøjet enten krympe, falme eller smitte af på det andet tøj i vasken. Omvendt kan du risikere ikke at få tøjet rent, hvis du vasker det for koldt.

Hvor kan man købe Vaskeposer?

Vaskepose | Køb på føtex.dk.