:

Hvad består en branddør af?

Table of Contents:

 1. Hvad består en branddør af?
 2. Hvor meget luft under dør?
 3. Hvad er en BD30 dør?
 4. Hvordan BD og f døre skal monteres?
 5. Hvornår skal man bruge en branddør?
 6. Hvor skal der være branddør?
 7. Hvordan lydisolerer man en dør?
 8. Hvad koster en BD30 dør?
 9. Hvad betyder ei2 30 C?
 10. Er en yderdør brandsikker?
 11. Hvad er BD bygningsdel 60?
 12. Hvad er panikbelysning?
 13. Hvilken vej skal døren åbne?
 14. Hvad er det bedste man kan lydisolere med?

Hvad består en branddør af?

En branddør består umiddelbart af alle de dele, der har været igennem en brandtest – fx en dørplade, karm og dørpumpe – som efterfølgende har ført til branddørens klassifikation. Ifølge brandeksperten opdages mange fejl først, når arbejdet er færdigt, ofte på grund af lyd-, lugt- og trækgener.

Hvor meget luft under dør?

Opsæt dørkarm uden dørtrin Hvis dørkarmen ønskes opsat uden bundstykke, vil der være 18 mm ekstra luft under døren. Hvis dette ønskes mindre, kan der skæres af BUNDEN på hvert sidestykke, så luft under døren reduceres.

Hvad er en BD30 dør?

Swedoor branddøre med brandklassificering BD30 og BD60. BD angiver, at døren er branddrøj, og tallet angiver i hvor mange minutter. Branddøre er tungtbeslået, hvilket betyder, at de ikke er vendbare. Du skal derfor vide, om din dør skal være højre- eller venstrehængslet.

Hvordan BD og f døre skal monteres?

Fastgørelsen skal ske mindst 4 steder i hver sidekarm. Karme med bredde fra og med 130 mm skal fastgøres med 2x4 skruer i hver sidekarm. For 2-fløjede døre tillige mindst 1 sted (midt) i karmoverstykket.

Hvornår skal man bruge en branddør?

Brandisolerende døre bruges i mange forskellige sammenhænge for at skabe et sikrere og mere sikkert miljø. Det kan omfatte døre til lejligheder i trapperum, lejligheder med direkte adgang udefra (gangdør), udvendige døre til rækkehuse, mellem huse og garager, i tekniske rum, og hvor man bygger tæt.

Hvor skal der være branddør?

Døre fra trapperum til tagetager skal være mindst BD-dør 30, når tagetagen helt eller delvis anvendes til beboelse. Er der ikke beboelse i tagetagen, skal døre fra trapperum til tagetager mindst være tætsluttende trædøre uden glaspartier. Stk.

Hvordan lydisolerer man en dør?

Sådan lydisolerer du en dør - trin for trin
 1. Vælg en massiv dør, og sæt en tætningsliste på karmen.
 2. Læg en fuge langs karmen (vær opmærksom på at vælge den rigtige form for fugemasse. Den skal være både elastisk og lyddæmpende)
 3. Læg en fuge ved dørtrinnet.

Hvad koster en BD30 dør?

Swedoor Noble BD30 Indvendig dør Højrehængt (90x210cm) fra3.177 kr.

Hvad betyder ei2 30 C?

EI 30 er en brandadskillende væg der kan holde i mindst 30 minutter og som kan være lavet helt eller delvist af brandbare materialer, eksempelvis en gipsvæg med "indervæg" af krydsfiner og på stållægter.

Er en yderdør brandsikker?

Isoleret facadedør der både er brandsikker og lydisoleret brand og 30 dB lydisolation, er beregnet til udvendig brug. Døren anvendes som facadedør, men kan med fordel også benyttes mellem garage og hjem, hvor der stilles krav til isoleringen og sikkerheden.

Hvad er BD bygningsdel 60?

sal, er brandkravene strengere: De bærende og stabiliserende bygningsdele i kælderen skal være mindst brandklasse BD-60 eller R 60. Det vil sige, at bygningsdelene her skal kunne modstå branden i 60 minutter.

Hvad er panikbelysning?

Panikbelysning er belysning af gulvarealer i flugtveje og arbejdsrum, hvor det måtte være påkrævet. Belysningen skal tænde automatisk ved strømsvigt og give en belysning på mindst 1 lux i gulvniveau i flugtvejen.

Hvilken vej skal døren åbne?

Åbningsretning ses altid fra den side døren åbner til (den side, hvor man kan se hængslerne). For dobbeltdøre gælder samme åbningsretninger, idet den dør, som åbner først angiver åbningsretningen. Eks: HU = højre dør set udefra åbner først.

Hvad er det bedste man kan lydisolere med?

Luftlyd og trinlyd En tung muret væg lydisolerer bedre end en let skillevæg af brædder. Vil man efterisolere mod støj, er det dog sjældent muligt at øge bygningsdelens tyngde, så her vil man arbejde med tætheden og evt. lave en forsats- eller dobbeltkonstruktion, dvs. lave et ekstra lag, der kan stoppe lyden.