:

Kan man låne penge i banken når man har SU gæld?

Table of Contents:

 1. Kan man låne penge i banken når man har SU gæld?
 2. Kan man låne til hus når man har SU lån?
 3. Hvad kigger banken på når man skal låne penge?
 4. Hvad er en vækstkommune?
 5. Hvis man ikke kan betale sin SU gæld?
 6. Kan jeg låne penge på SU?
 7. Hvor mange gange ens årsindtægt må man låne?
 8. Hvor meget kan man låne til hus på SU?
 9. Hvad må Gældsfaktoren være?
 10. Hvilke af disse byer er beliggende i vækstområder i forbindelse med belåning?
 11. Hvad er en normal Gældsfaktor?
 12. Hvad er henstand?
 13. Kan man få henstand på realkreditlån?
 14. Kan man låne som studerende?

Kan man låne penge i banken når man har SU gæld?

Hvis du har SU-lån og skal låne flere penge til køb af bolig, har SU-lån betydning hvis du skal låne i Banken. Dog skal du jo låne hos et Realkredit, de vil ikke se på SU-lånet generalt. Hvis du skal tage lån i Banken, så ser de på gæld du i forvejen har.

Kan man låne til hus når man har SU lån?

du kan købe hus for. Husk, at det er hvor meget gæld du cirka må sidde for, så har du gæld i f. eks bil eller et SU lån, så skal dette trækkes fra ovenstående beløb. Ønsker du at købe for mere en 3,5 gange din årsløn, så stiger din udbetaling typisk også.

Hvad kigger banken på når man skal låne penge?

Hvor stor en del af din indkomst, der går til forbrug, og hvad du bruger dine penge på, kigger banken ikke på. Det vigtigste er, at der er harmoni i din økonomi. Kort sagt skal dit rådighedsbeløb være så stort, at det kan dække det forbrug, du ønsker.

Hvad er en vækstkommune?

Vækstkommuner er defineret som København og omegnskommuner samt Århus, hvor prisstigningerne på ejerboliger har været større end andre steder af landet. Her er tanken, at hvis priserne kan stige meget, så kan de falde tilsvarende meget, hvis der igen skulle komme en finanskrise.

Hvis man ikke kan betale sin SU gæld?

Betaler du ikke din studiegæld, får du to rykkere for betaling af Udbetaling Danmark. Betaler du fortsat ikke, opsiger vi aftalen om tilbagebetalingen af din gæld. Din gæld bliver herefter sendt til Gældsstyrelsen, hvor vilkårene for tilbagebetaling af studiegælden er anderledes end hos Udbetaling Danmark.

Kan jeg låne penge på SU?

SU-lån: Alle der modtager SU kan optage et SU-lån. Du afgør selv, hvilke måneder du vil have lånet, og hvor meget du vil have udbetalt hver måned (op til det maksimale SU-lån). Supplerende SU-lån til forsørgere: Hvis du er forsørger, har du mulighed for at tage et supplerende SU-lån ved siden af dit almindelige SU-lån.

Hvor mange gange ens årsindtægt må man låne?

Når du vil vide, hvor meget du kan låne til et boligkøb, kan du som tommelfingerregel gange din årlige bruttoindkomst med mellem 3,5 – 5,5 og lægge din kontante opsparing oveni.

Hvor meget kan man låne til hus på SU?

Det er dog muligt at låne op til 5 gange husstandsindkomsten hvis du har 10 % til udbetaling selv.

Hvad må Gældsfaktoren være?

En almindelig tommelfingerregel er, at du som udgangspunkt kan have en gældsfaktor på maksimalt 3,5, før din økonomi vurderes som værende sund og normal. Hvis den er højere, vil det i de fleste tilfælde være for risikabelt at bevilge dig et lån.

Hvilke af disse byer er beliggende i vækstområder i forbindelse med belåning?

De omfattede kommuner er dermed København, Frederiksberg, Dragør, Tårnby, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Vallensbæk og Aarhus.

Hvad er en normal Gældsfaktor?

En almindelig tommelfingerregel er, at du som udgangspunkt kan have en gældsfaktor på maksimalt 3,5, før din økonomi vurderes som værende sund og normal. Hvis den er højere, vil det i de fleste tilfælde være for risikabelt at bevilge dig et lån.

Hvad er henstand?

Hvis man har betalingsvanskeligheder og dermed ikke kan betale af på sit/sine lån, kan man tage kontakt til kreditor, og muligvis få registreret henstand. Det betyder at man nu har længere tid til at betale af på lånet.

Kan man få henstand på realkreditlån?

Realkredit Danmark har ligesom sin ejerbank Danske Bank en plan klar. Kunderne kan få henstand i betalingerne og afdragsfrie lån. Det gælder altså de kunder, der bliver presset på økonomien.

Kan man låne som studerende?

Boliglån til studerende Vilkårene for studerende er ikke anderledes end for andre, og der er ikke særlige studierabatter. Men som studerende er din indkomst lille. Derfor er det begrænset, hvor stor en ydelse din økonomi kan klare, og dermed også hvor mange penge, det er sikkert for dig at låne.