:

Hvordan analyserer man en rap?

Table of Contents:

 1. Hvordan analyserer man en rap?
 2. Hvordan man laver en rap?
 3. Hvordan er en rap opbygget?
 4. Hvad er forskellen på rap og hip hop?
 5. Hvad er et vers i en rap?
 6. Hvad er en rap tekst?
 7. Hvilke 4 kunstneriske udtryksformer består hip hop kulturen af?
 8. Hvad er definitionen af rap?
 9. Hvad er hip hop musik?
 10. Hvor er Per Vers fra?
 11. Hvad er forskellen på vers og strofer?
 12. Hvor stammer genren rap fra?
 13. Hvem har opfundet rap?
 14. Hvilket år blev rappen opfundet?
 15. Er hip hop en subkultur?

Hvordan analyserer man en rap?

Analyse af raptekster
 1. Den episke. Det betyder at det er tekster, som fortæller en god historie. ...
 2. Den lyriske. Det betyder, at det er svært at tale om en handling i sangen. ...
 3. Den metasproglige. Det er tekster, som handler om rapperen og hans gruppe, og om det at lave rapmusik og raptekster. ...
 4. Den politiske/moralske.

Hvordan man laver en rap?

Enten kan man starte med at finde de rimord, man gerne vil bruge, og forsøge at sætte dem ind i meningsfulde sammenhænge. Her kan man inkorporere eventuelle beslut- ninger om tekniske virkemidler ved at skrive rimordene ind på de ønskede pladser, så mængden af ord, der skal fylde hullerne, bliver lettere at overskue.

Hvordan er en rap opbygget?

Rap deles typisk op i flere "grundelementer": tekstindhold, lyrik, flow (ordstrøm eller den hastighed ordene falder) og rytme samt poesi. Disse elementer er kernen i rap. En rapper kan have et hurtigt flow – som rapperen Twista, eller et langsomt flow – som rapperen The Streets.

Hvad er forskellen på rap og hip hop?

Musikken er en del af hiphopkulturen. Betegnelsen rap er et afroamerikansk slangord 'at snakke, at tale', og det at rappe kan forstås som en raffineret og ekvilibristisk sproglig udfoldelse med dybe rødder i den afroamerikanske kultur, bl. a.

Hvad er et vers i en rap?

Per Vers er ikke længere aktiv som battlerapper, men optræder stadig som freestyler, dog ”på mere kreativ facon”, hvor han modtager inputs fra publikum, som der rappes over. Per Vers har forfattet den danske version af bogen Sov nu, for satan.

Hvad er en rap tekst?

Rap er en sammenstilling af de engelske ord rhythm and poetry, som betyder rytme og poesi. Det er en lyrisk tekst, som fremføres henover en rytme.

Hvilke 4 kunstneriske udtryksformer består hip hop kulturen af?

Hiphopkulturen består af fire elementer: DJ-universet, breakdance, rap og graffiti. De fire discipliner opstod i de tidlige halvfjerdsere i New York's ghettoer, hvor unge mødtes til gadefester og konkurrerede om, hvem der var bedst til at danse, scratche og så videre.

Hvad er definitionen af rap?

Rap er en sammenstilling af de engelske ord rhythm and poetry, som betyder rytme og poesi. Det er en lyrisk tekst, som fremføres henover en rytme. Rytmen kaldes et beat. Måden, man siger ordene på, kaldes flow.

Hvad er hip hop musik?

Hiphop er et amerikansk begreb, hvor hip betyder noget hipt, trendy eller smart, og hop betyder hop. Sammensat har de to ord egentlig ingen betydning, men er blevet en samlet betegnelse for den ungdomskultur, der opstod i starten af halvfjerdserne i New York.

Hvor er Per Vers fra?

Per Uldal, bedre kendt under kunstnernavnet Per Vers eller blot Per V, (født 14. februar 1976 i Gram i Danmark) er en dansk rapkunstner, forfatter og performer.

Hvad er forskellen på vers og strofer?

En strofe i et digt eller en sang er et afsnit som består af et antal verselinjer (eller bare vers).

Hvor stammer genren rap fra?

Rap, populærmusikstil, opstået i New York midt i 1970'erne blandt afro- og latinamerikanske unge. Musikken er en del af hiphopkulturen.

Hvem har opfundet rap?

Hip Hop som begreb i subkulturelle sammenhænge, startede i 1970'erne hvor den Jamaicanske fødte Clive Campbell kendt under navnet: "Dj Kool Herc", flyttede til New York. Her prøvede han at lave rim over hans Reggae beats til "Blockparties".

Hvilket år blev rappen opfundet?

Rap, populærmusikstil, opstået i New York midt i 1970'erne blandt afro- og latinamerikanske unge. Musikken er en del af hiphopkulturen.

Er hip hop en subkultur?

Hip-hop er ikke i klassisk forstand en kultur, men en subkultur (underkultur).