:

Hvor lange skal offpist ski være?

Table of Contents:

 1. Hvor lange skal offpist ski være?
 2. Hvad er forskellen på alpinski og carvingski?
 3. Hvordan bliver man bedre til at stå på ski?
 4. Hvilken type ski skal jeg vælge?
 5. Hvad vejer et par skistøvler?
 6. Hvad er en all mountain ski?
 7. Hvad er en rocker ski?
 8. Er det svært at lære at stå på ski?
 9. Kan man lære at stå på ski som voksen?
 10. Hvor høj skal en skistav være?
 11. Hvilke skistøvler skal jeg vælge?
 12. Hvordan skal en skistøvle sidde?
 13. Hvilken flex i skistøvle?
 14. Hvad er ski lavet af?
 15. Hvor store skal ski være til børn?

Hvor lange skal offpist ski være?

Den samme person kan både stå optimalt på 165 cm lange pisteski (race carvere) og på off-piste ski, der er mindst 25 cm længere.

Hvad er forskellen på alpinski og carvingski?

Hvad er det egentlig der gør en carving-ski speciel? De væsentligste forskelle fra en traditionel alpin-ski, er primært at skien er blødere, kortere og har en større taljering. At skien er blødere betyder blandt andet at den er nemmere at deformere og dermed svinge på.

Hvordan bliver man bedre til at stå på ski?

Udgangspunktet for at blive bedre på ski er at have bedst mulig balance. Det træner man ved at stå med hoftebredde mellem skiene og med fod, knæ og hofteled let bøjede. Hav armene fremme foran kroppen og føl, at vægten er fordelt på hele foden.

Hvilken type ski skal jeg vælge?

Som udgangspunkt bør nye og uerfarne skiløbere vælge en blød ski (som kræver mindst kraft, når skien skal bøjes sammen på midten), mens mere erfarne skiløbere vil have større glæde af ski, der er stivere (hårdere) i skienes længderetning. Stive ski er mere stabile og giver bedre kontrol i høj fart.

Hvad vejer et par skistøvler?

Nogle vejer omkring 8 kilo, mens andre er nede omkring 6 kilo - og den forskel kan mærkes på skulderen. Dyrest ikke altid bedst Pris og kvalitet af ski følges ikke nødvendigvis ad, viser en helt ny test af 26 par dame- og allroundski til de knap så øvede skiløbere.

Hvad er en all mountain ski?

All Mountain ski er som navnet giver udtryk for, en ski hvor du kan stå på hele bjerget. Skiene er bygget til, at kunne stå hvor du gerne vil. Dette gælder fra alt som skiløb mellem træerne til hårde pister og alt ind i mellem. Kendetegnet for All Mountain ski, er at de er bredere end piste ski (75-95 mm ca.).

Hvad er en rocker ski?

Rocker eller reverse-camper er det modsatte af camper. Her er for- og/eller bagski løftet i forhold til midten af skien.

Er det svært at lære at stå på ski?

At lære at stå på ski kan sammenlignes lidt med at lære at cykle, når først man har lært det, glemmer man det ikke lige igen og man kan rent faktisk gøre det på autopilot uden rigtig at tænke. Men hvis man ALDRIG har lært at stå på ski eller cykle, er det vildt svært og meget rædselsslagende.

Kan man lære at stå på ski som voksen?

Børn og voksne kan lære de samme færdigheder ved at lære fra hinanden, børn har ikke frygten, men voksne har noget erfaring fra livet. Alle kan lære at stå på ski, det kræver blot man gerne vil det og tør at give den gas mens man har skiinstruktør på.

Hvor høj skal en skistav være?

Tommelfingerreglen lyder på, at du så skal vælge skistave der er 10 – 20 cm kortere. Holder du dig derimod til pistene, så gå efter skistave der gør, at dine arme er vinkelrette eller lidt under vinkelrette, når du holder dine skistave. Det er vigtigt at dine skistave hverken er for lange eller for korte.

Hvilke skistøvler skal jeg vælge?

Ski boot flex chart
Skill levelMenWomen
BeginnerFlex: 70-90Flex: 60-70
IntermediateFlex: 80-100Flex: 70-80
AdvancedFlex: 90-120Flex: 80-100
ExpertFlex: 100-130Flex: 90-110

Hvordan skal en skistøvle sidde?

Spænd dine skistøvler:
 1. De nederste skal spændes så de lige sidder tæt til foden – ikke stramt, da du stadig skal kunne bevæge dine tæer. Jo strammere du spænder, jo mindre blod får du tilført. ...
 2. De øverste skal spændes ind til skinnebenet, men her er det en smagssag hvor meget du vil stramme dem.
22. dec. 2017

Hvilken flex i skistøvle?

hvilken flex skal man have i sin skistøvle? Stivhedsskalaen går fra 30-150. Groft sagt, så bruger de fleste kvinder et flextal påskistøvlerne på 60-90, mens herrestøvler er lidt stivere og her kører de fleste mænd i flextal fra 80-110.

Hvad er ski lavet af?

Oprindeligt var ski lavet af stærkt, men smidigt træ, for eksempel asketræ, men i dag laves de næsten udelukkende af glasfiber eller kulfiber ofte med en kerne af træ, så skiene ikke knækker så let. Ski laves i flere udformninger, specielt designet til hver deres anvendelse, som f. eks. langrend og slalom.

Hvor store skal ski være til børn?

Vi anbefaler, at du vælger en ski, der er cirka 10-15 centimeter kortere end barnets højde. Dette er den optimale skilængde, men hvis du vil have et par ski, der kan holde mere end en enkelt skisæson, kan du vælge at købe et par ski, der måske kun er 5 centimeter kortere end barnet.