:

Hvor stor en båd skal man have for at sejle jorden rundt?

Table of Contents:

 1. Hvor stor en båd skal man have for at sejle jorden rundt?
 2. Hvor hårdt skal riggen spændes?
 3. Hvad hedder de forskellige ting på en sejlbåd?
 4. Hvordan kan man sejle op mod vinden?
 5. Hvilken båd til langturssejlads?
 6. Hvad må man sejle uden bevis?
 7. Hvad er en selvslående fok?
 8. Hvad hedder de forskellige sejl?
 9. Hvad kaldes den liste langs overkanten af skibssiderne på en mindre åben båd?
 10. Hvad er dørken på en båd?
 11. Hvad betyder det at bomme?
 12. Hvilket sejl sættes først?
 13. Hvilken sejlbåd er bedst?
 14. Hvad skal man have med på langturssejlads?
 15. Er min båd planende?

Hvor stor en båd skal man have for at sejle jorden rundt?

Jeg vil sige minimum 26-27 fod og med et højt deplacement. En god størrelse til en familie, par med et par gaster om bord eller lignende kunne være 35-40 fod og et deplacement på omkring 6-7 tons.

Hvor hårdt skal riggen spændes?

Husk at de skal spændes lige hårdt og skiftevis i begge sider. Det er en god håndregel, at de skal spændes, indtil man selv synes, de er spændt for hårdt. Man kan også måle spændingen på de enkelte vant med en rigspændingsmåler.

Hvad hedder de forskellige ting på en sejlbåd?

Den side vinden kommer ind fra kaldes luv, den anden side kaldes læ. Man sidder eller står altid i luv side, når man styrer. Styrbord er højre side i båden, når man ser frem mod stævnen, mens bagbord er venstre side.

Hvordan kan man sejle op mod vinden?

En sejlbåd kan ikke sejle direkte op mod vinden. I stedet sejler man en zigzag kurs på 'bidevind', hvor man skiftevis har vinden ind fra styrbord (højre) og bagbord (venstre) side. Zigzag-kursmønsteret kaldes at 'krydse'.

Hvilken båd til langturssejlads?

Hellere sejle end større båd Når beslutningen om en langtursejlads er truffet, er et af de mange valg at finde en passende sejlbåd. Thomas Vebers erfarne råd er ikke at vælge en sejlbåd, der er for stor: - Mange kikker på en 40, 42 eller 45 fods båd. Jamen jeg siger, tag dog turen i en båd på 30-35 fod.

Hvad må man sejle uden bevis?

Hovedreglen. Her i Danmark enhver fritidssejler sejle et fartøj med en skroglængde på under 15 meter, som ikke er en speedbåd, uden nogen form for certificering eller andre beviser. Hvis din båd er under 15 meter, og der ikke er tale om en speedbåd, så er der ingen problemer og du er fri til at sejle ud.

Hvad er en selvslående fok?

På moderne selvslående fokke svarer place- ringen af skødet i skødbarmen til at trimme skødevognen. Faldet trimmer dybde og facon i sejlet, og princippet er enkelt. Når faldet tottes, bliver sejlet fladere, og faconen flytter lidt frem i sejlet.

Hvad hedder de forskellige sejl?

De mest almen kendte typer sejl er:
 • Fok.
 • Stormfok.
 • Genua.
 • Gennaker.
 • Code0.
 • Storsejl.
 • Spiler.
 • Spinnaker.

Hvad kaldes den liste langs overkanten af skibssiderne på en mindre åben båd?

(-en, -er): Øverste kant langs skibssidenåben båd, også kaldet lønning el.

Hvad er dørken på en båd?

Dørken er gulvet om læ (under dæk), det vil sige ophold i skibets indre. 'Udendørs' kaldes det dækket. Dørken i bestemt form betyder ofte fyrdørken, det vil sige fyrrummet eller kedelrummet på et skib. Dørk er lånt fra det nedertyske "dork".

Hvad betyder det at bomme?

At bomme er en manøvre på vandet. Ved en bomning falder du af for vinden og gå rundt med vinden agterind og skifter derved halse. At bomme er en mindre brugt manøvre i forhold til en stagvending, da bomning kan ske brat. Ved en brat vending kaldes det også for en kovending.

Hvilket sejl sættes først?

Storsejlet skal altid rebes først. Det giver den mest behage- lige sejlads. De fleste nyere både sejler i frisk vind mindst lige så hurtigt med rebet storsejl. Faldet skal som udgangspunkt altid hales, så forliget ikke rynker, og derudover trim- mer du dybde og facon med faldet.

Hvilken sejlbåd er bedst?

Det afhænger helt af evner, ønsker til turen, smag og behag. Hallberg-Rassy, Najad og Møn er populære, vi ser Hanse, Bavaria og Beneteau, tunge amerikanske både bygget til langtur, og så har vi haft en spækhugger på en fantastisk tur helt til Australien.

Hvad skal man have med på langturssejlads?

Bøger, podcasts og musik. Tre indlysende underholdningstilbud, der i forvejen er en integreret del af flere danskeres hverdag. At de logiske Sudoku-opgaver, som vel primært hører hjemme på bedsteforældres stueborde, skulle blive en så stor vinder på min, Saras, langturssejlads, havde jeg dog aldrig regnet med.

Er min båd planende?

At en båd er planende vil sige, at båden ikke har en egentlig køl, eller at det er et fartøj, hvor skroget ved en bestemt hastighed bliver løftet op af vandet.