:

Hvordan fungere et hængselled?

Table of Contents:

  1. Hvordan fungere et hængselled?
  2. Hvad er en ledkapsel?
  3. Hvad er Ægteled?
  4. Hvad er en flad knogle?
  5. Hvad er kroppen bygget af?
  6. Hvad er en skeletmuskel?

Hvordan fungere et hængselled?

Hængselled. Et hængselled kan lave en bevægelse som ligner en drejning i et dørhængsel. Albueleddet og knæleddet er fx hængselled.

Hvad er en ledkapsel?

På indersiden af ledbåndene er der en kapsel, som består af bindevæv, som omgiver leddet. Indersiden af ledkapslen er beklædt af en tynd membran, synovia, som hele tiden producerer små mængder væske, der smører leddet. Der hvor knogleenderne mødes, er overfladen dækket med glat brusk.

Hvad er Ægteled?

Led inddeles i uægte led og ægte led. Ved uægte led er de to knogler i leddet forbundet af brusk eller bindevæv. De to knogler er altså vokset sammen, og leddet kan kun rokke sig en lille smule. Ved ægte led er de to knogler adskilt af et lille hulrum, som kaldes ledhulen.

Hvad er en flad knogle?

Flade knogler findes som stabile udspringsområder for muskler, eksempelvis i bækkenring og skulderblad, samt neurokraniet, her desuden til beskyttelse af hjernen. Knoglerne består af to lag compacta, som enten kan være adskilt af lidt spongiosa eller være sammensmeltet til en tynd plade.

Hvad er kroppen bygget af?

Menneskekroppen består af hoved, hals, brystkassen, to arme, to ben og til sidst genitalia, hvilket er anderledes fra mand til kvinde. Vi har 639 muskler og 206 knogler i kroppen. Alle mennesker har de samme knogler, organer, og muskler, men størrelserne varierer og det er en af grundene til, at vi ser forskellige ud.

Hvad er en skeletmuskel?

Skeletmuskulatur er en af tre store muskeltyper, de andre er hjertemuskulatur og glat muskulatur. Det er en form for tværstribet muskulatur der er under 'frivillig' kontrol af det somatiske nervesystem. De fleste skeletmuskler er forbundet til knoglens ender med kollagenfibre kendt som sener.