:

Hvor skal fuglehuset hænge?

Table of Contents:

 1. Hvor skal fuglehuset hænge?
 2. Hvordan laver man et fuglefoderhus?
 3. Hvor højt skal en mejsekasse sidde?
 4. Hvornår sætter man redekasser op?
 5. Hvor placerer man mejsekasser?
 6. Hvordan skal mejsekasser hænge?
 7. Hvordan holder man skader væk fra foderbrættet?
 8. Hvor stort skal et fuglehus være?
 9. Hvor sætter man mejsekasser op?
 10. Hvor højt skal redekasse til Rødhals hænge?
 11. Hvor tæt kan man placere mejsekasser?
 12. Hvor stort skal hullet være i en Musvitkasse?
 13. Hvornår skal man hænge fuglekasser op?
 14. Hvordan skræmmes krager væk?
 15. Hvad kan man gøre for at holde duer væk?

Hvor skal fuglehuset hænge?

Der findes ikke rigtig nogen forklaring på, hvorfor den rigtige højde er vigtig. Men erfaringen viser, at fuglene foretrækker kasser, hvor indgangshullet er placeret 160-200 cm. over jorden. Derfor er det en god tommelfingerregel, at sætte kassen i øjenhøjde.

Hvordan laver man et fuglefoderhus?

Skal du lave en redekasse eller et fuglehus til en mejse eller musvit, skal du nøjes med de 10x10 cm i invendige mål. Og så skal indgangshullet til redekassen være cirka 3 cm i diameter. Så for at opsummere: Til små fugle skal kassen måle 10x10 cm indvendigt. Hullet skal være 3 centimeter i diameter.

Hvor højt skal en mejsekasse sidde?

Sæt ikke en siddepind ved hullet til fuglene, for det giver rovdyr mulighed for at komme i kassen. Kassen bør placeres 1,5 meter over jorden og åbningen vendes mod Nord eller øst.

Hvornår sætter man redekasser op?

Du kan sætte fuglekasserne op allerede om vinteren. Så har fuglene god tid til at undersøge deres fremtidige hus, før det bliver forår. Fuglekasserne er også et sikkert skjul, og en del spurve og mejser sover faktisk i kasserne om vinteren. Du kan også fint sætte kasserne op i marts eller april.

Hvor placerer man mejsekasser?

Mejsekasser kan med fordel hænges op ved rosenbede og køkkenhave, så tager fuglene havens små skadedyr. En sydvendt placering i fuld sol bør undgås, da det kan blive meget varmt i redekassen og fatalt for fugleungerne i den bagende sol. Stæren kræver en flyvehul på 5 cm.

Hvordan skal mejsekasser hænge?

Fuglekasse til blåmejse og sortmejse Fuglekasser til blåmejse og sortmejse skal have et hul i fuglekassen på 28mm. Fuglekassen skal desuden hænges i 1,5-2 meters højde. Altså virkelig lavt. Brug en tomstok til at få målt rigtig ud, så fuglekasserne sidder helt optimalt.

Hvordan holder man skader væk fra foderbrættet?

Sådan undgår du store fugle på foderbrættet
 1. Foderbrættet tæt på huset og skræm væk med klaptræ ...
 2. Gem foderbrættet i beplantning. ...
 3. En snu løsning. ...
 4. Undgå bestemte typer foder. ...
 5. Afmålt foderportion. ...
 6. Spærrepinde eller net. ...
 7. Ophængte foderkugler. ...
 8. Ophæng i urtepotte.
9. aug. 2017

Hvor stort skal et fuglehus være?

Hullets diameter skal være mindst 28 mm for at tillade de mindste mejser at benytte kassen og 32-35 mm for at tillade musvit eller spurve at benytte kassen. Indflyvningshullet bør være 22-25 cm over tråd bunden.

Hvor sætter man mejsekasser op?

Mejsekasser kan med fordel hænges op ved rosenbede og køkkenhave, så tager fuglene havens små skadedyr. En sydvendt placering i fuld sol bør undgås, da det kan blive meget varmt i redekassen og fatalt for fugleungerne i den bagende sol. Stæren kræver en flyvehul på 5 cm.

Hvor højt skal redekasse til Rødhals hænge?

Kassen bør placeres 2 meter over jorden og åbningen vendes mod Nord eller Øst. Skal kassen være til en rødhals, bør kassen hænges op i ca. 50 cm's højde.

Hvor tæt kan man placere mejsekasser?

Blåmejse og sortmejse Redekasser til blåmejser og sortmejser skal placeres i ½-2 m højde i hæk, træer eller i buske. Der skal være 10 m mellem kasserne. Redekasserne skal have et flyvehul med en diameter på 2,8 cm.

Hvor stort skal hullet være i en Musvitkasse?

Kassens højde fra lågets underkant, til kassens underkant bør være 30 cm. Dybde fra flyvehullets nedre kant, til kassens underkant bør være 22 cm. Flyvehullets diameter bør være 3,2 cm.

Hvornår skal man hænge fuglekasser op?

Fuglekassen kan sættes op hele året Rebet skal være meget løst, så træet kan vokse uden at rebet skader barken. Kassen må ikke hvile på en gren, så katte og andre rovdyr nemt kan røve æg eller unger. Flyvehullet skal helst vende mod nord eller øst, så der ikke bliver for varmt i kassen.

Hvordan skræmmes krager væk?

Både krager og duer kan holdes væk ved at opsætte tremmer eller stormaskede net på hver side af foderbrættet. Maskestørrelsen bør være ca. 7 centimeter. Læg heller ikke brød og æbler i haven, da det er en festinvitation til de større fugle.

Hvad kan man gøre for at holde duer væk?

GODE RÅD TIL AT SLIPPE FOR DUER PÅ DIN ALTAN ELLER DIT TAG
 1. Fjern reder hurtigst muligt.
 2. Afskærm altanen med net i vinterhalvåret.
 3. Sæt rovfuglesilhouetter på ruderne.
 4. Udspænd tynd rustfri ståltråd eller nylonsnore nogle få centimeter over tagryggen.
 5. Lad være med at have affald stående på altanen.