:

Hvilke konflikter var der under den kolde krig?

Table of Contents:

  1. Hvilke konflikter var der under den kolde krig?
  2. Hvad skete der under den kolde krig?
  3. Hvor mange atombomber er der blevet sprunget?
  4. Hvilke kriser og konflikter var de mest fremtrædende under den kolde krig?
  5. Hvem opfandt den første missil?
  6. Hvad er forskellen på en atombombe og en brintbombe?
  7. Hvor er der blevet smidt atombomber?
  8. Hvor er der atombomber?
  9. Hvem blev de østeuropæiske lande kontrolleret af efter 2. Verdenskrig?

Hvilke konflikter var der under den kolde krig?

Koreakrigen, Vietnamkrigen og Afghanistan-konflikten, hvor konfliktens parter gav de stridende parter i den lokale konflikt militær og økonomisk støtte. Under den kolde krig bedrev Øst- og Vestblok-landene intens spion- og efterretningsvirksomhed mod modparten.

Hvad skete der under den kolde krig?

Når man taler om Den Kolde Krig, handler det om de konflikter, som opstod mellem Sovjetunionen og USA i perioden fra 19. Konflikten bliver kaldt kold, fordi det aldrig udviklede sig til en direkte militær kamp mellem de to supermagter.

Hvor mange atombomber er der blevet sprunget?

Bomberne dræbte mindst 110.000 mennesker og blev enden på anden verdenskrig. Det er de eneste atombomber, der nogensinde er blevet brugt som våben i krig, selv om der i dag findes over 15.000 atomvåben på verdensplan.

Hvilke kriser og konflikter var de mest fremtrædende under den kolde krig?

Under den kolde krig var der flere alvorlige konflikter og kriser mellem supermagterne USA og Sovjetunionen. Under Cubakrisen i 1962 og Able Archer-krisen i 1983 frygtede man en atomkrig.

Hvem opfandt den første missil?

I middelalderen blev der eksperimenteret med krudt og raketter i mange europæiske lande. Roger Bacon (), en engelsk munk og filosof, var den første i Europa, der beskrev de grundlæggende ingredienser i krudt: Salpeter, svovl og kul. Bacon havde sandsynligvis selv overværet affyringen af fyrværkeriraketter.

Hvad er forskellen på en atombombe og en brintbombe?

Brintbomben er ligesom atombomben et kernevåben. Den kan dog være hundrede eller ligefrem tusinde gange kraftigere end en atombombe. Mens atombomber bruger en proces kaldet fission, hvor plutonium splittes op i mindre dele og udløser enorme mængder energi, bruger brintbomber en proces kaldet fusion.

Hvor er der blevet smidt atombomber?

Atombomberne over Hiroshima og Nagasaki var de to atombomber, der blev kastet over de japanske byer Hiroshima og Nagasaki den 6. og 9. august 1945 af den amerikanske hærs flystyrker.

Hvor er der atombomber?

Der er 9 lande, som man ved har atomvåben i verden i dag. Rusland, Kina, USA, Storbritannien og Frankrig er "lovlige" atomvåbenstater. Indien, Pakistan, Israel og Nordkorea rapporterer ikke sine våben.

Hvem blev de østeuropæiske lande kontrolleret af efter 2. Verdenskrig?

Efter 2. Verdenskrig besluttede sejrherrerne at opdele Tyskland i en østlig og en vestlig del. Den vestlige del blev kontrolleret af USA, Frankrig og England, mens den østlige del blev indlemmet i Sovjetunionen.