:

Hvordan udtales unik?

Table of Contents:

 1. Hvordan udtales unik?
 2. Hvordan udtales det?
 3. Hvordan udtaler man Toblerone?
 4. Hvordan siger man Z på engelsk?
 5. Hvad vil det sige at være unik?
 6. Hvordan staver man til unik?
 7. Hvordan skriver man lydsprog?
 8. Hvordan udtales Homer?
 9. Hvordan udtaler man ignorere?
 10. Hvordan udtaler man POmelo på dansk?
 11. Hvordan udtaler man y på engelsk?
 12. Hvordan staves unik?
 13. Hvad betyder enestående?
 14. Hvad betyder enkeltstående?
 15. Hvad er et lydord?

Hvordan udtales unik?

Unikudtales ofte 'junik', hvilket ikke er forkert Påvirkning fra det engelske sprog har betydet, at nogle danskere udtaler ordet 'unik', lidt som de gør på engelsk – nemlig 'junik'. Det er derfor en nyere variant af ordets udtalemåde og ikke en decideret fejl.

Hvordan udtales det?

Der findes ingen myndighed som bestemmer ordenes udtale. Det er således hverken Dansk Sprognævn eller ordbogsredaktører der fx beslutter om det er mere korrekt at sige ˈtunnel end tunˈnel. Sprognævnet bestemmer hvordan ordene staves og bøjes i Retskrivningsordbogen, men altså ikke udtalen.

Hvordan udtaler man Toblerone?

Ja det hedder da Toble-rone.

Hvordan siger man Z på engelsk?

Den engelske s-lyd ligner den danske, men udtales dog lidt kraftigere. Det giver ikke problemer. Det gør derimod den engelske z-lyd, som vi slet ikke har på dansk. Danskere erstatter derfor tit /z/ med /s/.

Hvad vil det sige at være unik?

unique; af lat. unicus, jf. Unikum; især litt.) som kun findes i ét eksemplar; enkeltstående; enestående; mageløs.

Hvordan staver man til unik?

Ordet unik bruges som regel i midten af ​​en sætning og udtales som det staves.

Hvordan skriver man lydsprog?

Det er ligeså korrekt at skrive hvin, som det er at skrive hviiiiiin. Det er også ligeså korrekt at skrive skrisj, som det er at skrive skriiiisj. Du kan nemlig bruge de små variationer til at justere en lille smule i udtrykket. Skrisj er en kortere lyd end skriiiiiisj.

Hvordan udtales Homer?

Navne på personer som er godt og grundigt indgået i vores verdensbillede, udtales på pæredansk, med vore egne vokaler og konsonanter og med dansk stød: Brahms, Schiller, Napoleon, Homer, Händel osv.

Hvordan udtaler man ignorere?

Den mest upåfaldende udtale af ordet er [injorere]. Den Danske Ordbog, der er en ordbog over moderne dansk (fra ca. 1950 til i dag) oplyser, at verbet ignorere i moderne standarddansk udtales [injorere], [enjorere] eller [inorere].

Hvordan udtaler man POmelo på dansk?

I Den Danske Ordbog er der registreret to udtalevarianter. Den ene er [poˈmeːlo] med tryk på anden stavelse, langt 'e' og et 'o' som i 'foto' (poMElo). Den anden er [ˈpʌməlo] med tryk på første stavelse og en udtale af det første 'o' som i 'bolle' (POmelo).

Hvordan udtaler man y på engelsk?

I ord fra engelsk udtales y som [i], fx hobby, whisky, eller som [ɑj], fx bypassoperation, butterfly; i forlyd dog som [j], fx yankee.

Hvordan staves unik?

Ordet unik bruges som regel i midten af ​​en sætning og udtales som det staves.

Hvad betyder enestående?

som i en eller anden henseende er i en klasse for sig i forhold til det meste andet af samme art; som er særlig god, smuk, fordelagtig osv.

Hvad betyder enkeltstående?

Enkeltstående betyder omtrent det samme som single.

Hvad er et lydord?

Lydord (sjældent Onomatopoietikon) er en betegnelse for et ord, som er dannet ved efterligning af naturlig lyd. Eksempelvis er dyrelydene "muh" og "øf" onomatopoietika, ligesom "pip", "vov" eller "mæh". Desuden ses det i orddannelser såsom "plask", "splat" "bøvs" og "bang".