:

Hvad er tyndpuds?

Table of Contents:

 1. Hvad er tyndpuds?
 2. Hvad består en bærende væg af?
 3. Hvorfor er min væg våd?
 4. Hvad er forskellen på vandskuring og filtsning?
 5. Hvad er forskellen på vandskuring og pudsning?
 6. Kan man lave dør i bærende væg?
 7. Hvor meget fugt må der være i en ydervæg?
 8. Hvordan fjerner man fugt?

Hvad er tyndpuds?

Tyndpuds er en mørtel til pudsning af murværk som påføres i et få millimeter tykt lag. Tyndpuds kan være påført direkte på det nøgne murværk (blank mur), så man kan ane murstenene igennem pudslaget, fx som vandskuring, filtsning, sækkeskuring eller berapning.

Hvad består en bærende væg af?

I korte træk sørger den bærende væg for, at huset ikke braser sammen. Bærende vægge består oftest af materialer såsom mursten og forskellige slags beton. Som oftest vil husets ydervæg være bærende, da det oftest er den væg, taget hviler på. Det er dog oftest bagmuren, som bærer vægten fra tagkonstruktionen.

Hvorfor er min væg våd?

Fugten kan skyldes bøvl med ydermuren. Måske er dine fuger slidte og utætte, måske har du haft murbier eller måske er det noget tredje, der gør, at din klimaskærm er utæt. Hvis du skal udbedre fugerne på dit murværk, kan du finde hjælp til det her. Det kan også være kondens, der får dine vægge til at være klamme.

Hvad er forskellen på vandskuring og filtsning?

Vandskuring er ikke det samme som filtsning, men tæt på Vandskuring: Et tyndt lag mørtel påføres facaden og skures jævnt med en våd mursten inden tørring. Filtsning: Et så tyndt lag mørtel som muligt påføres facaden, og overfladen behandles med et filtsebræt i en roterende bevægelse.

Hvad er forskellen på vandskuring og pudsning?

Til filtsning gås muren over med et pudsebræt med skumgummi eller filt på. Ved vandskuring bruges en fugtig mursten til at skure det våde puds helt i bund med. Berapning vil sige, at du koster muren med en våd kalkkost, mens mørtlen er fugtig.

Kan man lave dør i bærende væg?

Før du kan lave en dør- eller vinduesåbning i en bærende væg, må du montere en overligger over dør- eller vindueshullet, så den kan overtage opgaven med at bære vægten ovenfra. Det er nemmest og pænest at bruge en overligger i samme materiale som væggen.

Hvor meget fugt må der være i en ydervæg?

Grænseværdier for fugt i væggene kan derfor variere, og man skal regne ud fra, hvilket materiale ens væg er. Fugtindholdet i vægprocent for murværk bør ikke være mere end 2-3 %. Fugtindhold i gipsvægge bør ligge under 0,85 %. Fugtindhold i beton skal gerne ligge under 1 %.

Hvordan fjerner man fugt?

5 effektive måder at fjerne fugt i dit hjem
 1. Natron. Kendt for dets egenskab som hvidningsmiddel, deodorant og antibakterielt stof er bicarbonat af sodavand et af de bedste produkter til bekæmpelse af fugt i hjemmet. ...
 2. Havsalt. ...
 3. Borax. ...
 4. Hvid eddike. ...
 5. Te træ olie.