:

Hvordan ser det ud når man er blind?

Table of Contents:

  1. Hvordan ser det ud når man er blind?
  2. Hvilken farve ser man hvis man er blind?
  3. Kan man drømme hvis man er blind?
  4. Kan man blive blind af stress?
  5. Hvilke udfordringer har man som synshandicappet?
  6. Hvad er et Stressøje?

Hvordan ser det ud når man er blind?

Svar: I modsætning til den almindelige opfattelse har folk, der siges at være blinde, ikke nødvendigvis slet intet syn. Faktisk har kun ca. 5 % slet intet syn, mens 10 % kun kan opfatte lys, og 85 % har et begrænset syn.

Hvilken farve ser man hvis man er blind?

Mangler den farveblinde den type tappe, som kan opfange det grønne lys, er han eller hun farveblind for grønt. Tilsvarende er det muligt at være farveblind for rødt eller blåt. I mange tilfælde mangler tappene ikke, men de reagerer svagere end normalt.

Kan man drømme hvis man er blind?

Hvis folk er født blinde, har de ikke visuelle drømme. Drømme er menneskets konstruktion af verden. Og hvis man aldrig har set verden, altså har brugt sin synssans til at opleve verden, kan man selvsagt ikke konstruere et visuelt billede af den.

Kan man blive blind af stress?

Vidste du, at stress kan påvirke synet? Cirka 100 danskere får årligt diagnosen CSCR, der også kaldes stressøje. I værste fald kan øjensygdommen betyde, at man mister synet fra den ene dag til den anden.

Hvilke udfordringer har man som synshandicappet?

Det tager typisk 1-2 år at gennemleve en krise og den kommer i forskellige faser. Det er meget individuelt, hvordan man som menneske oplever en krise, men mange benægter situationen, herefter kan man blive vred over, at synshandicappet har ramt og herefter kommer som regel en stor sorg.

Hvad er et Stressøje?

Årehindelækage kaldes i fagsproget 'central serøs chorioretinopati'. Blandt øjenlæger benævnes sygdommen undertiden 'stressøje'. Årehindelækage er en øjensygdom, hvor ophobning af væske under nethindens gule plet (Fig. 1) medfører synsforstyrrelser.