:

Hvad var formålet med Warszawapagten?

Table of Contents:

  1. Hvad var formålet med Warszawapagten?
  2. Hvilken rolle spillede NATO i den kolde krig?
  3. Hvorfor ville Warszawapagten bruge atomvåben og hvorfor lige på disse steder?
  4. Hvornår blev Warszawapagten stiftet?
  5. Hvad er formålet med NATO?
  6. Hvad handler den kolde krig om?
  7. Hvad er årsagen til den kolde krig?
  8. Hvad er Cuba krisen?
  9. Hvilken rolle spillede Danmark i Cubakrisen?
  10. Hvem var allierede i den kolde krig?
  11. Hvem holdte Danmark med under den kolde krig?

Hvad var formålet med Warszawapagten?

Warszawapagten, officielt Traktaten for Venskab, Samarbejde og gensidig hjælp, var officielt en militæralliance med en række østeuropæiske lande som medlemmer, der havde det formål at "opretholde et tættere militært samarbejde".

Hvilken rolle spillede NATO i den kolde krig?

Hvad var Danmarks rolle i NATO? Danmarks rolle i NATO kom senere til at blive kaldt ”allieret med forbehold”. Grundlæggende set var Danmark en trofast NATO-allieret, men havde samtidig en række forbehold, samtidig med at Danmark aldrig levede op til NATO-kravene om at have et stort militærbudget.

Hvorfor ville Warszawapagten bruge atomvåben og hvorfor lige på disse steder?

Warszawapagten ville bruge disse taktiske atomvåben mod Vesttyskland og Danmark, Holland og Belgien, som regnedes for de svage led i NATO, hvorimod man ikke ville angribe Frankrig og Storbritannien, som havde atomvåben, og som kunne svare igen. De ville slå til mod NATOs bløde mellemgulv.

Hvornår blev Warszawapagten stiftet?

14. maj 1955, Warsawa, PolenWarszawapagten / Grundlagt

Hvad er formålet med NATO?

NATO (North Atlantic Treaty Organisation) blev etableret som en kollektiv forsvarsorganisation med det formål at værne om friheden og sikkerheden for sine medlemmer gennem politiske militære midler.

Hvad handler den kolde krig om?

Når man taler om Den Kolde Krig, handler det om de konflikter, som opstod mellem Sovjetunionen og USA i perioden fra 19. Konflikten bliver kaldt kold, fordi det aldrig udviklede sig til en direkte militær kamp mellem de to supermagter.

Hvad er årsagen til den kolde krig?

Konfliktens vigtigste årsag var, at NATO-landene og Warszawapagt-landene havde forskellige, og uforenelige, politiske og økonomiske systemer, og derfor ikke kunne blive enige om, hvordan Tyskland og Europa skulle genopbygges efter 2. Verdenskrig.

Hvad er Cuba krisen?

Cubakrisen var Den Kolde Krigs varmeste øjeblik. I tretten nervepirrende døgn i løbet af oktober 1962 vippede verden på grænsen af en atomkrig mellem de to supermagter USA og Sovjetunionen, efter at man havde opdaget anlæg til mellemdistancemissiler opsat på Cuba. Begge parter gik i beredskab.

Hvilken rolle spillede Danmark i Cubakrisen?

I relation til den kolde krig spillede Danmark formentlig en rolle i det storpolitiske spil under Cubakrisen i 1962. Det var ifølge senere fremkomne oplysninger Langelandsfortet, Hammerodde Fyr og Fyrskib Gedser Rev, der i første omgang opdagede de russiske handelsskibe, lastet med SS-4 Sandal missiler på vej til Cuba.

Hvem var allierede i den kolde krig?

De Allierede, som bestod af Storbritannien, Frankrig, USA, Kina og Sovjetunionen, havde vundet krigen, og Europa sukkede efter en fredelig fremtid.

Hvem holdte Danmark med under den kolde krig?

Men trods forsikringer om neutralitet blev der indirekte valgt side i den kolde krig. Med medlemskabet af NATO fra 1949 var Danmark i alliance med USA, Canada og en række vesteuropæiske lande, og beslutningen om at deltage i Marshall-planen var ligeledes en implicit stillingtagen til krigen.