:

Hvordan passer man en stuebirk?

Table of Contents:

 1. Hvordan passer man en stuebirk?
 2. Hvordan beskærer man stueplanter?
 3. Hvordan passer man indendørs planter?
 4. Hvornår skal planter omplantes?
 5. Hvorfor drysser min stuebirk?
 6. Hvor meget lys skal en stuebirk have?
 7. Hvornår skal planter klippes ned?
 8. Hvordan beskærer man?
 9. Hvad er en Radiatorplante?
 10. Hvornår ved du om dine planter indendørs skal vandes?
 11. Kan man bruge blomstermuld til indendørs planter?
 12. Hvordan får man en plante ud af en krukke?
 13. Hvor ofte skal en stuebirk vandes?
 14. Hvorfor får min stuebirk gule blade?
 15. Hvornår er det bedst at klippe stauder ned?

Hvordan passer man en stuebirk?

En stuebirk kan godt lide at stå i fugtig jord. Den må ikke soppe i vand, for så rådner rødderne. Den tager ikke skade hvis du glemmer den, den må bare ikke være helt udtørret i for lange perioder. Som de fleste andre planter kan den godt lide at bliver overbruset eller sprøjtet med forstøver.

Hvordan beskærer man stueplanter?

Sådan beskærer du planterne Når planter viser tegn på ny vækst, for eksempel når små nye blade titter frem, er det tid til en foryngelsesbeskæring. Det vil resultere i en mere busket plante. De fleste planter med træagtige grene kan beskæres. Klip, gerne med en rosensaks, lige over en knop eller et sideskud.

Hvordan passer man indendørs planter?

Stor guide til potteplanter
 1. Planter har brug for masser af sollys for at trives. ...
 2. Vær opmærksom på temperaturen. ...
 3. Planter skal have vand, men ikke for meget og ikke for lidt. ...
 4. For at undgå overvanding med rådne rødder til følge er det bedst at stille dine potteplanter i skjulere med underskåle og vande i underskålen.

Hvornår skal planter omplantes?

Generelt kan man sige, at hvis planten ser ud til at trives, så klarer den sig godt, som den står. Det er bedst at omplante en plante i den spæde begyndelse af en vækstperiode, sædvanligvis om foråret. Hvis det drejer sig om planter, der blomstrer om vinteren, så skal omplantningen finde sted tidligt på efteråret.

Hvorfor drysser min stuebirk?

Man kan prøve at sætte planten så lyst som muligt, og give den regelmæssig gødning. Den skal også vandes godt, men skal tørre let ud mellem vandingerne. Overvanding kan nemlig også medføre bladtab. Hvis intet af dette hjælper, kan man forsøge at skære den kraftigt tilbage.

Hvor meget lys skal en stuebirk have?

Denne stueplante vil gerne stå lyst i indirekte sollys. Jo mere lys du giver din stuebirk, jo flottere bliver farverne i bladene. Du skal dog være opmærksom på ikke at stille den i direkte skarp sollys, særligt en skarp middagssol.

Hvornår skal planter klippes ned?

Tidspunkt for hvornår du skal klippe stauder ned Stauderne bør stå med de visne toppe på vinteren igennem, og så kan de klippes ned i løbet af marts, afhængig af, hvornår vinteren for alvor er på retur. Nogle år, kan det være tidligt i marts, andre år skal vi måske hen omkring 1. april, inden det er forsvarligt.

Hvordan beskærer man?

Hvis hovedformålet med en beskæring er at få en kraftig nyvækst på planterne, opnås det mål dog bedst ved nedskæring sidst på vinteren/tidlig forår. Undlad beskæring i tiden, hvor der er saftstigning i planterne, og det vil sige tiden op til løvspring, og samtidig med løvspring. Allerbedste periode er i jas-månederne.

Hvad er en Radiatorplante?

Hvad er en radiatorplante? Som udgangspunkt er planter med tykke blade egnet til at stå over en varm radiator, da sukkulente blade fungerer som en form for vandreservoir for planterne, og derfor kan de klare sig, selv om det er varmt.

Hvornår ved du om dine planter indendørs skal vandes?

Langt de fleste planter skal nemlig helst lige tørre ud mellem vandinger. Hvis jorden er tør - også 3-4 cm nede, ja så er det tid til at vande din plante. Er den derimod fugtig, så vent lige et par dage. Hvis du ikke bryder dig om at få sorte negle, kan du bruge en spisepind til at tjekke, om jorden er fugtig.

Kan man bruge blomstermuld til indendørs planter?

Du kan plante direkte i pottemulden, men inden du planter, anbefaler vi, at du laver et hul i bunden af krukken, lægger ca. 3 cm vækst-ler som dræn og vander både leret og jorden. 100 % organisk gødet. Tilsat vækst-ler = stor suge evne og dermed reduceret vandingshyppighed.

Hvordan får man en plante ud af en krukke?

Fjern forsigtigt potten, og børst det yderste lag gammel jord af. Hvis rødderne er filtret sammen, kan du løsne dem let – uden at skade dem. Hvis planten skal i en større potte, skal du vælge en ny potte, hvor du kun lige kan få fingrene ned i siderne. Hvis du genbruger den gamle potte, skal den vaskes grundigt.

Hvor ofte skal en stuebirk vandes?

Den skal have meget lys på begge sider, men ikke direkte, og vand den en gang om ugen, og evt. lidt mere om sommeren hvis der er meget varmt.

Hvorfor får min stuebirk gule blade?

Ofte er gule blade på planter et signal om for lidt eller for meget vand. Det er en god idé, at undersøge, hvor meget netop din plante ønsker af vand, for derefter at justere vandmængden og intervallet af vanding af planten. Misfarvning af bladene kan skyldes for meget lys.

Hvornår er det bedst at klippe stauder ned?

Tidspunkt for hvornår du skal klippe stauder ned Stauderne bør stå med de visne toppe på vinteren igennem, og så kan de klippes ned i løbet af marts, afhængig af, hvornår vinteren for alvor er på retur. Nogle år, kan det være tidligt i marts, andre år skal vi måske hen omkring 1. april, inden det er forsvarligt.