:

Hvorfor blinker min juletræskæde?

Table of Contents:

 1. Hvorfor blinker min juletræskæde?
 2. Kan der gå ild i lyskæder?
 3. Hvordan sætter man lyskæder fast?
 4. Hvordan sætter man julelys på hus?
 5. Hvad er galt når lyset blinker?
 6. Er krybestrøm farligt?
 7. Kan LED lys gå i brand?
 8. Hvilke lyskæder er bedst?
 9. Hvornår sætter man lyskæder op?
 10. Hvor meget koster det at have en lyskæde tændt?
 11. Hvornår tages julelys ned?
 12. Hvorfor blinker mit LED lys?
 13. Hvordan monteres Støjkondensator?
 14. Hvordan fjerner man krybestrøm?

Hvorfor blinker min juletræskæde?

Når strømmen kommer krybende Det kan nemlig være, at du har det, der kaldes krybestrøm i dine elinstallationer. Det betyder slet og ret, at der ”kryber” en lille smule strøm igennem dine ledninger, også når der er slukket på kontakten, og det er denne strøm, som får din LED-pære til at blinke.

Kan der gå ild i lyskæder?

Tjek om der er hul på ledningens isolering Har du mistanke om, at der er et problem med din lyskæde, eksempelvis hvis der er gået hul på ledningens isolering, så undgå en eventuel ulykke og smid den ud. Hvis der er brud på isolering, er der risiko for, at du kan få elektrisk stød og eventuel brand.

Hvordan sætter man lyskæder fast?

Hvis du vil hænge lyskæder langs taget, kan du eventuelt overveje at installere små stål- eller plastikkroge, så de sidder med et par meters mellemrum; det gør også arbejdet nemmere næste år. Skal kæderne sidde langs tagrenden, kan du bruge klemmer eller klips.

Hvordan sætter man julelys på hus?

Træk aldrig forlængerledninger ud mellem karme og vinduer/døre. Ledningerne kommer let i klemme, så strømførende dele bliver blotlagt. Det kan give stød eller forårsage brand og er desuden ulovligt. Ledningen, som sidder på lyskæden, må godt føres ind imellem karme og vinduer/døre.

Hvad er galt når lyset blinker?

En anden typisk årsag til det blinkende lys er en defekt dæmper. Årsagen er ofte, at du har valgt en dæmpbar LED-pære, men ikke en LED-lysdæmper. I så fald vil det ikke virke rigtigt, og pæren begynde at blinke. Problemer med dæmpning ligger altså ikke i pæren.

Er krybestrøm farligt?

LED pærer som lyser selvom lampen er slukket Nemlig, at der er såkaldt krybestrøm, i dine ledninger. Denne krybestrøm vil også her gøre, at en eller flere af dine lyskilder i lampen lyser. Det er ikke sådan, at du skal være nervøs for, at der sker noget med lampen, det er ganske ufarligt.

Kan LED lys gå i brand?

LED pærer bliver ikke brandvarme og kan derfor bruges på børneværelset eller monteres i møbler og lofter, uden stor brandfare. LysExperten har et af de største udvalg af LED pærer, LED spots, LED rør, LED projektører mv.

Hvilke lyskæder er bedst?

Tænk i strømforbrug, når du vælger lyskæder Der er stor forskel på, hvor meget strøm lyskæderne forbruger. Lyskæder med LED-teknologi (også kaldet dioder) bruger op til 90% mindre strøm og har en imponerende lang levetid (cirka 50.000 timer).

Hvornår sætter man lyskæder op?

Fra første søndag i advent, eller d. 1. december, hvad der nu kommer først.

Hvor meget koster det at have en lyskæde tændt?

Ifølge Sparenergi.dk koster en lyskæde med 35 watt halogen/glødepærer for eksempel 150 kroner at have tændt 24 timer i døgnet i 3 måneder. En lyskæde med 5 watt LED-pærer koster derimod kun 20 kroner at have tændt i samme periode.

Hvornår tages julelys ned?

Det er typisk i februar, en gang blev det vist et godt stykke hen i marts før de kom ned. Vi har som regel kun hvide lys, i år dog suppleret med et fejlkøb, en rød. Den er så kunstnerisk blevet til et forsøg på at lave en paddehat i haven, kombineret med nogle af de hvide vi har.

Hvorfor blinker mit LED lys?

Den mest normale årsag til, at din LED-pære blinker, skyldes krybestrøm. Det vil sige, at der kryber en lille smule strøm i ledningerne til din LED-pære, selvom den er slukket. I dag er LED-pæren nemlig så effektiv, at den vil forsøge at tænde ved selv svage strømme.

Hvordan monteres Støjkondensator?

Støjkondensator til minimering af krybestrøm i bla. LED pærer der er monteret på lysdæmper. Ved montering af denne, undgår du at dine LED pærer lyser svagt, eller blinker selvom strømmen er afbrudt. Kondensatoren monteres ind over tændledningen og nul ledningen til den første lampe på stregen.

Hvordan fjerner man krybestrøm?

Hvordan stoppes krybestrøm? Hvad der skal til, før du får bugt med krybestrømmen i dine ledninger, kan en elektriker give dig det bedste svar på. Typisk vil løsningen være at bruge en elektrisk kondensator, som, simpelt forklaret, har en evne til at opbevare en vis mængde elektrisk energi på kort sigt.