:

Hvilket begreb er centralt i buddhistisk etik?

Table of Contents:

 1. Hvilket begreb er centralt i buddhistisk etik?
 2. Hvad er et ritual buddhismen?
 3. Hvad er de fem forskrifter i buddhisme?
 4. Hvor mange guder er der i buddhismen?
 5. Hvad er Buddhalegenden?
 6. Hvilke ritualer er der i hinduisme?
 7. Hvilke traditioner har buddhisme?
 8. Hvad er de fem Skandhaer?
 9. Hvem er buddhisternes Gud?
 10. Hvor mange tilhængere har buddhismen?
 11. Hvad er budskabet i Buddhalegenden?
 12. Hvem har skrevet Buddhalegenden?

Hvilket begreb er centralt i buddhistisk etik?

For buddhister gælder det om at være gode over for sig selv og andre mennesker. Mens munke og nonner har klosterreglerne som etiske rammer, har almindelige buddhister en række etiske råd at handle efter.

Hvad er et ritual buddhismen?

Ritual er sentrale i buddhismen, både for lekfolk og for munkar og nonner. Blant dei viktigaste er ritual for å få vern mot ulykker, tilbedingsritual knytt til bestemte guddommelege vesen, og pilegrimsreiser. Felles for alle desse rituala er at dei skal bidra til å betre utøvaren sin karma.

Hvad er de fem forskrifter i buddhisme?

For munkene gælder yderlige fem forskrifter. Afholde sig fra at indtage føde på upassende tider. Afholde sig fra dans, sang, musik og usømmelig optræden; fra brugen af blomsterkranse, parfumer og salver; og fra ting der tjener til at smukke og forskønne udseende. Afholde sig fra brugen af høje og luksuriøse sæder.

Hvor mange guder er der i buddhismen?

Buddhismen som religion Buddhismen forholder sig almindeligvis ikke til overnaturlige skabninger (som Gud eller guder). Nogle mener derfor, at buddhismen skal betragtes som en ikke-teistisk religion. Nogle former for buddhisme er ligefrem ateistiske, mens andre er mere religiøse.

Hvad er Buddhalegenden?

Legenden om Siddharta, der altså senere bliver religionsstifteren Buddha, fortæller, at han blev undfanget ved at en hvid elefant trængte ind i hans mors dronning Mayas livmoder, hvorved Siddharta blev undfanget. Siddharta bliver spået, at han enten vil blive en stor konge eller en hellig mand.

Hvilke ritualer er der i hinduisme?

Hinduismens ritualer
 • Puja.
 • Offer.
 • At se guderne.
 • Valfart.
 • Bøn.
 • Yoga og meditation.

Hvilke traditioner har buddhisme?

Buddhistiske højtider
 • To slags fester.
 • Wesak – Buddhas dag.
 • Nytårsfest.
 • Det thailandske nytår.
 • Den tibetanske nytårsfest.
 • Regntidens afslutning.

Hvad er de fem Skandhaer?

Skandha, (sanskrit; pali khanda), i buddhismen de fem elementer, der tilsammen udgør de fysiske og psykiske bestanddele af et individ. De fem skandhaer omfatter form (rupa), følelse (vedana), forestillinger (samjña), medfødte dispositioner (samskara) og bevidsthed (vijñana).

Hvem er buddhisternes Gud?

Buddhismen forholder sig almindeligvis ikke til overnaturlige skabninger (som Gud eller guder). Nogle mener derfor, at buddhismen skal betragtes som en ikke-teistisk religion. Nogle former for buddhisme er ligefrem ateistiske, mens andre er mere religiøse.

Hvor mange tilhængere har buddhismen?

Hvor store er religionerne?
De største religioner
ReligionTilhængere
Islam1.033.453.000
Hinduisme764.000.000
Buddhisme338.621.000

Hvad er budskabet i Buddhalegenden?

Legenden om Siddharta, der altså senere bliver religionsstifteren Buddha, fortæller, at han blev undfanget ved at en hvid elefant trængte ind i hans mors dronning Mayas livmoder, hvorved Siddharta blev undfanget. Siddharta bliver spået, at han enten vil blive en stor konge eller en hellig mand.

Hvem har skrevet Buddhalegenden?

563 f.Kr. i Lumbini, død 483 f.Kr. i Kushinagar) var en filosof, kendt for stiftelsen af buddhismen. Viden om den historiske Buddha bygger på legender, hvoraf Buddhalegenden er den mest kendte....Siddharta Gautama.
Gautama Buddha
Kendt forstiftelsen af buddhisme
Påvirket afDipankara Buddha