:

Hvordan fungerer en hængebro?

Table of Contents:

 1. Hvordan fungerer en hængebro?
 2. Hvad er en 3 leddet bro?
 3. Hvordan laver tandlægen en bro?
 4. Hvad koster en bro med 1 tand?
 5. Hvad er verdens største hængebro?
 6. Hvad er bedst implantat eller bro?
 7. Hvad koster en 3 ledet bro?
 8. Hvor længe holder en bro tand?
 9. Hvad er den længste hængebro i verden?
 10. Hvor er verdens største bro?
 11. Hvad koster en bro over 3 tænder?
 12. Hvad er en helprotese?

Hvordan fungerer en hængebro?

Hele ideen bag hængebroer er, at et træk er meget lettere at bære end et tryk – tænk for eksempel på et stykke ståltråd, som man nemt kan trykke sammen med fingrene, men som er nærmest umuligt at rykke over. I en hængebro bliver vægten af brobanen båret ved hjælp af et træk.

Hvad er en 3 leddet bro?

En bro kan have tre led (tænder) eller mere. Man siger, at en bro er tre-leddet, hvis den består af et mellemled, som sidder fast på to ankertænder, og fire-leddet, hvis den består af 2 mellemled. Der er grænser for, hvor lang en bro kan være.

Hvordan laver tandlægen en bro?

Broer fremstilles ligesom kroner i guld, porcelæn eller metalkeramik. Broer fremstilles stort set på samme måde som kroner. Hvis de tænder, der skal bære en bro, er næsten fejlfrie, kan du få erstattet den manglende tand med en klæbebro. Så slibes tænderne kun ganske lidt, og broen limes fast med plast.

Hvad koster en bro med 1 tand?

Tandbro priser – hvad koster en Tandbro så? Prisen på en tandbrobehandling koster fra 5.580 kr. – denne pris er inklusive eventuel bedøvelse, plastopbygning og BruxZir krone.

Hvad er verdens største hængebro?

Længste hængebroer
RangNavnSpænd meter
1Akashi-Kaikyo broen (Den længste fra 1998 til nu)1.991
2Xihoumen-broen1.650
3Storebæltsbroen(østbroen) (Den længeste i Europa)1.624
4Runyangbroen1.490

Hvad er bedst implantat eller bro?

Om man skal vælge en tandbro eller implantat kommer an på flere forskellige faktorer. Hvis tænderne til den tabte tand er svækkede, f. eks. af for store udboringer og plomberinger, kan man med fordel vælge at benytte sig af en tandbro, da nabotænderne under alle omstændigheder vil skulle bruge en krone.

Hvad koster en 3 ledet bro?

Da den mest populær bro er en 3 leddet tandbro, er det ret nemt ar regne prisen ud. I Danmark ligger prisen på en tandbro mellem 14.400 kr. og 32.400 kr. afhængig af hvilke materialer den er lavet af.

Hvor længe holder en bro tand?

Jo mere en tandbro belastes, desto kortere tid vil tandbroen holde, og derfor er det af afgørende betydning for tandbroens holdbarhed, at alle tænder deles om den belastning, du udsætter dine tænder for. Generelt holder en tandbro mellem 15 og 25 år – alt afhængig af ovenstående faktorer.

Hvad er den længste hængebro i verden?

Længste hængebroer
RangNavnSpænd meter
1Akashi-Kaikyo broen (Den længste fra 1998 til nu)1.991
2Xihoumen-broen1.650
3Storebæltsbroen(østbroen) (Den længeste i Europa)1.624
4Runyangbroen1.490

Hvor er verdens største bro?

Mens broen fra Hong Kong til Zhuhai er verdens længste havbro, så er Danyang–Kunshan Grand Bridge, der også ligger i Kina, verdens længste bro. Den 165 kilometer lange bro er kun farbar for tog og slanger sig over kanaler, floder, søer og rismarker.

Hvad koster en bro over 3 tænder?

En led betyder en krone og koster mellem 6.120 kr og 10.800 kr. Da den mest populær bro er en 3 leddet tandbro, er det ret nemt ar regne prisen ud. I Danmark ligger prisen på en tandbro mellem 14.400 kr. og 32.400 kr.

Hvad er en helprotese?

En delprotese kan erstatte mistede tænder. Den kan erstatte en enkelt tand, men den kan også bruges, hvis du kun har ganske få tænder tilbage. Delprotesen sidder fast på de resterende tænder ved hjælp af bøjler.