:

Hvordan ved man om der er hulmur?

Table of Contents:

 1. Hvordan ved man om der er hulmur?
 2. Hvad er Kuldebroafbrydelse?
 3. Hvordan ved jeg om mit hus er hulmursisoleret?
 4. Hvor kold må en væg være?
 5. Hvornår kan man ikke hulmursisolere?
 6. Hvad er U Værdi isolering?
 7. Hvordan undgå kuldebro?
 8. Hvilken materiale er bedst til hulmursisolering?
 9. Hvad er prisen på hulmursisolering?
 10. Hvor lav temperatur må man have i huset?
 11. Hvor koldt må der være indendørs?
 12. Hvilken type isolering er bedst?

Hvordan ved man om der er hulmur?

Sådan tjekker du Ellers kan du bore et 12-13 cm dybt hul i en fuge og føre en pind ind i hullet. Hvis du kan få pinden mindst 15 cm ind, er hulmuren ikke isoleret. Hvis pinden stopper før, er hulmuren enten isoleret, eller muren er massiv og altså ikke en hulmur. Du kan også få huset termograferet.

Hvad er Kuldebroafbrydelse?

En kuldebro er huller i isoleringen eller hvor isoleringen ikke slutter helt tæt. Dette resulterer i striber på dit loft, og at varmen har let ved at slippe ud. En kuldebro i din bolig får det derfor til at føles, som om der er træk.

Hvordan ved jeg om mit hus er hulmursisoleret?

Du kan ved at måle tykkelsen af husets ydervægge og se på de oprindelige tegninger af huset normalt selv afgøre, om huset har hule mure. Du kan også bore et hul i en fuge i ydermuren og måle afstanden ind til bagmuren. Ved den inspektion vil du også kunne se, om der er ligger isoleringsmateriale i muren.

Hvor kold må en væg være?

Hold særligt øje med samlingerne imellem væg og loft, eller væg og gulv, og i øvrigt også omkring vinduer og døre. Du får det bedste resultat med et termografisk kamera, når temperaturforskellen mellem inde og ude er minimum 10 grader, for der er det mest synligt, hvor varmen slipper ud.

Hvornår kan man ikke hulmursisolere?

Hulmursisolering kan udføres i boliger, som har en ydervæg med hulmur. I murede huse fra 1920'erne og frem er facaden for det meste en hulmur, hvor der er en formur og en bagmur, der er muret op parallelt og forbundet med murbindere.

Hvad er U Værdi isolering?

U-værdien er et tal, der viser, hvor meget varme der strømmer gennem en bestemt bygningsdel. Den kaldes også transmissionskoefficienten. Jo lavere U-værdi, jo bedre er bygningsdelen isoleret. For at finde U-værdien skal du først udregne den såkaldte isolans (R-værdi) og varmeledningsevne (lambda-værdi).

Hvordan undgå kuldebro?

Sådanne kuldebroer kan oftest kun løses ved at efterisolere udefra, hvilket er et stort arbejde. Skyldes en kuldebro manglende isolering, er det straks lettere at udbedre kuldebroen. Er isoleringen sunket sammen i hulmuren, skal der blæses ny isolering ind.

Hvilken materiale er bedst til hulmursisolering?

Stenuld. Stenuld, også kendt som Rockwool, består af spundet stenmateriale og anvendes til hulmursisolering i en smuldret udgave som granulat. Stenuld har gode isolerende egenskaber, bliver ikke påvirket af vand og kan ikke brænde.

Hvad er prisen på hulmursisolering?

Derfor er det meget svært at give en endegyldig pris, men generelt ligger prisen på en hulmursisolering et sted mellem 1 kr. pr. m2 inklusiv moms. Det kan dog også gøres både billigere og dyrere alt efter den specifikke opgave.

Hvor lav temperatur må man have i huset?

Hvad siger loven? ”Generelt bør temperaturen under normale klima- og arbejdsforhold holdes på 20-22°C ved stillesiddende arbejde og ikke overstige 25°C. Kan denne temperatur ikke holdes, selv ved normale udetemperaturer, bør det undersøges, hvad årsagen hertil kan være.”

Hvor koldt må der være indendørs?

16-20 grader er den optimale temperatur i soverværelset, for at få den bedste nattesøvn. Til opholdsrum bør man ikke komme meget under 21 grader, og ikke over 25 grader.

Hvilken type isolering er bedst?

PIR isolerer fremragende Med en lambda-værdi på 0,022 w/mK giver PIR den bedste isolering på markedet i dag. Kun Resol-isolering scorer højere for isoleringsevne, men denne klarer sig dårligere mht tryk- og fugtbestandighed samt montering.