:

Hvor mange mm dækmønster på vinterdæk?

Table of Contents:

  1. Hvor mange mm dækmønster på vinterdæk?
  2. Hvordan kan man se forskel på sommerdæk og vinterdæk?
  3. Hvor meget mønster har nye vinterdæk?
  4. Hvor sikker er helårsdæk?
  5. Hvordan kan man se forskel på vinterdæk og helårsdæk?

Hvor mange mm dækmønster på vinterdæk?

Hvad er minimum dækmønster på vinterdæk? For din egen sikkerhed anbefaler vi, at du køber nogle nye vinterdæk når der er 4 mm. dækmønster på dine vinterdæk.

Hvordan kan man se forskel på sommerdæk og vinterdæk?

Det næste der også spiller en stor rolle, når vi kigge på forskellen mellem de 2 dæktyper, er dækkets mønster. Et sommerdæk har bredere blokke end hos vinterdækket. Der er næsten altid bredde riller i midten af dækket og kanaler der går ud mod siden, der bruges til at få vand væk under dækket.

Hvor meget mønster har nye vinterdæk?

Dæk har i dag typisk en indikator indbygget i dækket der viser, hvornår dækket er slidt ned til 1,6 mm. Med andre ord: kommer dækmønstret ned til indikatoren, skal vinterdækket skiftes. En ting er loven.

Hvor sikker er helårsdæk?

Helårsdæk har haft et dårligt ry i mange år, men der er faktisk sket en rigtig god udvikling med helårsdæk i de senere år. I dag er de bedste helårsdæk på niveau med gennemsnittet af vinterdæk. Det betyder samtidig, at de bedste helårsdæk er bedre end de dårligste vinterdæk.

Hvordan kan man se forskel på vinterdæk og helårsdæk?

Et helårsdæk er mærket med M+S. M'et står for mud, og S'et står for snow. Dette mærke ses også på et vinterdæk, men et vinterdæk har også et bjerg- og snefnugsymbol.