:

Hvis katten har spist rottegift?

Table of Contents:

  1. Hvis katten har spist rottegift?
  2. Hvordan ser rottegift ud?
  3. Hvad sker der hvis man spiser rottegift?
  4. Kan man købe rottegift?
  5. Hvor meget gift skal en rotte spise?

Hvis katten har spist rottegift?

Hvis man har set, at katten har indtaget rottegift, kan man behandle den med et brækmiddel. Derudover skal den altid behandles med K-vitamin, som i de første dage gives som indsprøjtninger og senere som tabletter. I svære tilfælde kan man give blodtransfusion.

Hvordan ser rottegift ud?

Rottegift er enten korn eller støbte blokke og er ofte farvet enten blåt eller rødt. Ifølge dansk lovgivning skal rottegift ligges ud i aflukkede kasser ”i videst muligt omfang”. De fleste rottegifte virker ved at påvirke blodets evne til at størkne.

Hvad sker der hvis man spiser rottegift?

Cholecalciferol derimod, virker som en slags vitaminforgiftning, som forårsager hypercalcæmi (forhøjet indhold at calcium i blodet), hvilket fører til at dyrene ”forkalker” og dør i løbet af 2-5 dage. Hvis der sker en utilsigtet forgiftning med rottegift hos mennesker og dyr skal man straks søge læge eller dyrlæge.

Kan man købe rottegift?

Nej, det er det ikke. Siden maj 2010 har det været forbudt for privatpersoner uden autorisation at besidde eller anvende rottegift i Danmark. Det er alene kommunen eller autoriseret rottebekæmper, der må besidde og udlægge rottegift.

Hvor meget gift skal en rotte spise?

Når rotterne ikke spiser nok af den udlagt gift! FGARs; coumatetralyl og chlorophacinon er begge relative milde gifte og rotterne skal spise betragtelige mængder af disse, for at få en dødelig dosis.