:

Hvad er reggae musik?

Table of Contents:

  1. Hvad er reggae musik?
  2. Hvilke instrumenter bruger man i reggae?
  3. Hvordan staver man til reggae?
  4. Hvad er karakteristisk for reggae?
  5. Hvem opfandt reggae?
  6. Hvilket væsen var Eurydike?

Hvad er reggae musik?

Ordet reggae kommer muligvis via engelsk af jamaicansk-engelsk rege-rege, på engelsk rag 'klud, las'. Reggae er en hypnotisk og melodisk musik, opbygget over et dominerende basostinat, rytmisk offbeat og langsomt tempo samt samfundskritiske tekster, der har været en betydningsfuld politisk kraft i hjemlandet.

Hvilke instrumenter bruger man i reggae?

Men det er også musik for kroppen. Trommerne er kendetegnet ved den særlige "one drop rhythm", der fokuserer på tredjeslaget i en takt. Det slag simulerer hjerterytmen. Et andet vigtigt instrument er bassen, der spiller på og rundt om "one drop"-slaget."

Hvordan staver man til reggae?

reggae — Den Danske Ordbog.

Hvad er karakteristisk for reggae?

Reggae er en rytmisk musikgenre udviklet i Jamaica sidst i 1960'erne primært fra ska og rocksteady. Reggae rummer roots reggae, dub og dancehall, som begyndte i 1970'erne. Musikken karakteriseres rytmisk ved et underbetonet ét-slag og kraftig betonede to- og fire-slag.

Hvem opfandt reggae?

Oprindelse. Reggaens største navn er Bob Marley, men andre kendte reggae-musikere er Sean Paul, Barrington Levy, Prince Buster, Buju Banton, Burning Spear, Mad Professor, Shabba Ranks, Ras Michael, Shaggy og Peter Tosh.

Hvilket væsen var Eurydike?

Eurydike er en kvinde i græsk mytologi, der ifølge tragedien Antigone af Sofokles er gift med Kreon, konge af Theben.