:

Hvad er forskellen mellem bulimi og anoreksi?

Table of Contents:

  1. Hvad er forskellen mellem bulimi og anoreksi?
  2. Er anoreksi og spiseforstyrrelser det samme?
  3. Hvornår er det en spiseforstyrrelse?
  4. Kan man have anoreksi uden at være undervægtig?
  5. Hvornår ved man at man har anoreksi?

Hvad er forskellen mellem bulimi og anoreksi?

Ved anoreksi spises der meget lidt og vægttabet begynder. Er det bulimi, ser vi at enkelte måltider springes over, for derefter at opgive den sultne tilstand. Spise sig overmæt og kaste maden op eller vægtregulere på anden måde.

Er anoreksi og spiseforstyrrelser det samme?

Anoreksi, bulimi og tvangsoverspisning (Binge Eating Disorder) er tre forskellige typer af spiseforstyrrelser. Fælles for dem alle er dog, at et forstyrret forhold til mad er udtryk for følelsesmæssige og psykologiske problematikker.

Hvornår er det en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er en psykisk lidelse, der er kendetegnet ved et usundt og tvangspræget forhold til mad, krop og vægt. Det kan komme til udtryk på forskellige måder, fx ved at man spiser alt for meget eller undgår at spise.

Kan man have anoreksi uden at være undervægtig?

Når man har anoreski, har man en forstyrret kropsopfattelse, hvor man føler sig tyk, selvom man ikke er det. Anoreksi kan starte i forbindelse med et vægttab, som kan være betinget af forskellige ting, fx øget motion, tristhed, depression eller en slankekur.

Hvornår ved man at man har anoreksi?

Det følgende er de vigtigste tegn på anoreksi: Vægttab, hos børn manglende vægtøgning, svarende til en vægt, der er 15 % under den forventede legemsvægt. Man spiser stadig mindre og spiser kun visse typer mad. Man frygter at tage på og blive fed, selvom man er meget tynd.