Hvorfor skal kødet hvile?
Table of Contents:
- Hvorfor skal kødet hvile?
- Hvorfor bruner man kødet?
- Hvorfor bliver en and sej?
- Hvordan hviler kød bedst?
- Hvordan lader man kød hvile?
- Hvor meget stiger kernetemperatur?
Hvorfor skal kødet hvile?
Man
skal lade stegen
hvile, efter den har stegt færdig for at undgå, at den taber saft. Myte! Du taber ligeså meget saft fra stegen, når du skærer den ud efter at have
hvilet, som du gør ved at sætte kniven i den med det samme. Dog kan fordelen ved at lade den
hvile være, at den sætter sig bedre og ”slapper af”.
Hvorfor bruner man kødet?
Formålet er dels at give god smag, dels at lukke kødets porer, så saften ikke løber ud. Bruning kan ske både i gryde, på pande og i ovn. Hvis udskåret
kød, fx i tern, skal brunes i gryde, er det vigtigt at brune
kødet i mindre portioner, da saften ellers vil trænge ud, og
kødet vil “koge” i stedet for at få brun farve.
Hvorfor bliver en and sej?
Kylling bryst indeholder lidt fedt, og hvis det koges, tørrer det ret let og tørt kød + varme =
sej. Hvis du insisterer på kyllingebrystet, kan du prøve at pochere det i f. eks. Kyllingelager, før du koger det på en gryde.
Hvordan hviler kød bedst?
Lad
kødet hvile inden udskæring. Lige meget hvad eksperter og kloge hoveder mener om hviletid til
kødet, har 30 års erfaring lært Claus Holm, hvad der virker for ham. Når stegen får lov til at
hvile i 15-20 minutter, trækker saften fra stegens kerne ud i
kødet, så det er saftigt og lækkert.
Hvordan lader man kød hvile?
Lad
kødet hvile inden udskæring. Lige meget hvad eksperter og kloge hoveder mener om hviletid til
kødet, har 30 års erfaring lært Claus Holm, hvad der virker for ham. Når stegen får lov til at
hvile i 15-20 minutter, trækker saften fra stegens kerne ud i
kødet, så det er saftigt og lækkert.
Hvor meget stiger kernetemperatur?
Kernetemperaturen og tiden afgør,
hvor tilberedt kødet bliver....Vejledende
kernetemperaturer.
Kødtype | Reelle stykker , som mørbrad | Bindevævsrige stykker, som skank |
---|
Lam | 60-75°C | |
Kalv | 62-70°C | |
Okse | Rødt kød 55-60°C Medium 65°C Gennemstegt 70°C | 70-75°C |
Vildt | | Kølle let rosa 68-70°C |
22. feb. 2022