:

Hvad er Rusugen?

Table of Contents:

  1. Hvad er Rusugen?
  2. Hvor stammer Rus fra?
  3. Hvornår er der rustur?
  4. Hvornår starter studierne på KU?
  5. Hvad er RUS dag?
  6. Hvornår starter semesteret?

Hvad er Rusugen?

Man kan fristes til at sige, at ugen kan måle sig med en uge på Roskilde Festival. Du må overleve hver introdag med tømmermænd og ingen søvn, og så fortsætte festen. En medstuderende på tredje semester beskriver rusugen som “den fysisk hårdeste og mest udmattende uge i mit liv.

Hvor stammer Rus fra?

Ét bud er, at det oprindeligt er en forkortelse af det latinske depositurus, der betyder "en som skal aflægge sig (sine horn)". En anden mulighed (nævnt i Den Danske Ordbog) er, at ordet simpelthen er det latinske rus ("bondeland"), der kan være blevet brugt som skældsord mod nye studerende med dårlige manerer.

Hvornår er der rustur?

Hvis du kunne tænke dig, at vide lidt mere om rusturen, der løber af stablen fra den 27. til 30. august, kan du læse om Patricias forklaring nedenfor.

Hvornår starter studierne på KU?

Introugen i uge vil studiestarten have online elementer, men tager udgangspunkt i et fysisk intro-program, hvor du møder dine nye medstuderende og kommer godt i gang på studiet både fagligt og socialt.

Hvad er RUS dag?

ruskurserne for nye universitetsstuderende. Rusperioden er den del af studiestartsperioden, der foregår fra første dag på studiet til afslutningen af ruskurset. Ordet rus betyder en førsteårsstuderende, og det udtales med tryk som bus og ikke hus.

Hvornår starter semesteret?

1. semester starter altid 1. september.