:

Hvordan fejres Vesak?

Table of Contents:

 1. Hvordan fejres Vesak?
 2. Hvordan lever buddhistiske munke?
 3. Hvad fejrer buddhister?
 4. Hvordan fejres Buddhas fødselsdag?
 5. Hvornår er det Buddhas fødselsdag?
 6. Hvor bekender buddhister sig til Buddha Sangha og Dharma?
 7. Hvad er Karmalæren?
 8. Hvad spiser en buddhist?
 9. Hvad må man ikke som buddhist?
 10. Hvordan opnår man nirvana buddhisme?
 11. Hvad er Dharma?

Hvordan fejres Vesak?

Selve fejringen af festivalen varer i to dage og i den forbindelse holder mange fri fra arbejde og rejser hjem for at feste sammen med venner og familie. Det kan godt give anledning til overfyldte toge og busser i dagene op til og lige efter, og en trafik der bliver lidt mere crazy end normalt.

Hvordan lever buddhistiske munke?

Lægfolk lever et almindeligt liv med civil uddannelse, arbejde og familie. Samtidig mediterer de og arbejder med at integrere buddhismen i deres dagligdag. Munke og nonner lever oftest i klostre i cølibat og arbejder inden for klostrets virke i buddhistisk øjemed.

Hvad fejrer buddhister?

I dag fejrer vi Vesak, som er den største buddhistiske højtid. Det fejres til minde om Buddhas opnåelse af nirvana på en fuldmånedag i april/maj for over 2500 år siden. Under Vesak fejrer man ikke udelukkende Buddhas oplysning, men også det faktum, at alle kan nå samme oplysning.

Hvordan fejres Buddhas fødselsdag?

Fødselsdagen er en vigtig religiøs begivenhed i Sydkorea, og fejringen strækker sig over en hel uge. Små drengebørn skal, som forberedelse til fødselsdagen, i lære som munke. Under oplæringsprocessen kan de bo i Jogyetemplet i hovedstaden Seoul og deltager i buddhistiske ritualer og traditioner.

Hvornår er det Buddhas fødselsdag?

Siddharta Gautama
Gautama Buddha
En statue af Buddha fra Sarnath, fra 4. århundrede.
Personlig information
Født8. april 563 f.v.t., 623 f.v.t. Lumbini, Nepal
Død483 f.v.t., 543 f.v.t. Kushinagar, Uttar Pradesh, Indien

Hvor bekender buddhister sig til Buddha Sangha og Dharma?

Buddhismen er i dag dominerende eller markant placeret i følgende områder: Nepal, Kashmir, Bhutan (Mahayana, især i form af den såkaldte tantrisme; Sri Lanka (Hinayana); Tibet og Mongoliet (Lamaisme, en form af Vajrayana); Myanmar (Burma), Thailand, Cambodja, Laos (Hinayana); Vietnam (Mahayana); Kina, Korea, Japan ( ...

Hvad er Karmalæren?

Læren om individernes genfødsel, samsara, og læren om individets handlinger, karma, der dels forårsager den evige strøm af genfødsler, dels betinger individets status i næste eksistens, gælder som indiskutable naturlove i indisk religion.

Hvad spiser en buddhist?

Mange buddhister er vegetarer, fordi man ifølge buddhismen ikke må slå levende væsener ihjel. Nogle buddhister spiser dog kød, som de ikke selv har slagtet. Hinduer anser køer for hellige, og de må derfor ikke spises.

Hvad må man ikke som buddhist?

De fem forskrifter
 • At afstå fra at dræbe levende væsner.
 • At afstå fra at tage, hvad der ikke bliver givet.
 • At afstå fra seksuel uterlighed.
 • At afstå fra forkert talemåde.
 • At afstå fra at bruge rusmidler, som fører til uforsigtighed.

Hvordan opnår man nirvana buddhisme?

I buddhismen Nirvana opnås, når man ved at følge Den Ædle Ottefoldige Vej har overskåret de ti lænker. Buddha antages i den buddhistiske skolastiske tradition at have realiseret to typer nirvana: en ved oplysning og en anden ved sin død.

Hvad er Dharma?

Dharma (sanskrit, pali: dhamma) er den sandhed, Buddha indså. Dhamma (Dharma) er den ene halvdel af Buddhas lære, som han selv kaldte Dhamma-Vinaya. I Buddhas lære indgår De fire ædle sandheder som fører mennesket ud af et liv i uvidenhed, der er det første led i årsagskæden.