:

Hvordan opstod dinosaurerne?

Table of Contents:

 1. Hvordan opstod dinosaurerne?
 2. Hvornår begyndte dinosaurerne at uddø?
 3. Hvad spiser en dinosaurus?
 4. Hvad levede før dinosaurerne?
 5. Hvad udslettede dinosaurerne?
 6. Hvilke dyr levede i kridttiden?
 7. Hvilke dyr overlevede kridttiden?
 8. Hvad spiser en Stegosaurus?
 9. Hvad spiste Tyrannosaurus?
 10. Hvornår levede T Rexen?
 11. Hvad slog dinosaurerne ihjel?
 12. Hvornår døde dinosaurerne?
 13. Hvad skete der i prækambrium?
 14. Hvad kom efter Kridttiden?
 15. Hvor mange masseudryddelser har det vært?

Hvordan opstod dinosaurerne?

Dinosaurerne opstod formentlig midt i Trias (245-208 mio. år før nu), og de ældst kendte former stammer alle fra Sydamerika. Det er uklart, hvorfor dinosaurerne overtog Jorden, men sidst i Trias forekom muligvis en masseuddøen, hvor mange af de ældre krybdyrlinjer forsvandt, hvorved der blev plads til dinosaurerne.

Hvornår begyndte dinosaurerne at uddø?

For ca. 65 millioner år siden forsvandt dinosaurerne fra jorden. De uddøde pludselig, efter at have domineret dyrelivet i næsten 200 millioner år. De var dog ikke de eneste der uddøde – faktisk uddøde 75% af alle dyrearter på jorden dengang.

Hvad spiser en dinosaurus?

De kæmpemæssige langhalsede dinosaurer nedstammede fra mindre former, der kaldes prosauropoder. De var altædende og altså tilpasset til både at spise kød og planter. Det viser formen på prosauropodernes tænder. I løbet af evolutionen blev kæmpeformerne derefter mere og mere tilpasset til at spise udelukkende planter.

Hvad levede før dinosaurerne?

Pattedyrenes meget fjerne forfædre tussede rundt på kloden og levede som mellemstore rovdyr, længe inden de første dinosaurer var udviklet.

Hvad udslettede dinosaurerne?

For 65 millioner år siden udryddede en enorm meteor Jordens frygtindgydende herskere, dinosaurerne, og banede vejen for pattedyrenes æra.

Hvilke dyr levede i kridttiden?

Mange af dyrene kender vi stadig i dag, fx søpindsvin, muslinger, hajer, østers, søstjerner, forskellige blæksprutter, fisk osv. Mosasaur I havet levede de op til 15 lange dræberøgler mosasaurer, som med rette kan kaldes havets tyrannosaurer.

Hvilke dyr overlevede kridttiden?

I dette lune hav levede også en mængde forskellige blæksprutter, søpindsvin, muslinger, hajer, østers, søstjerner og fisk. Den 15 m. lange mosasaur dræberøgle, en svømmende dinosaur, levede der også og tog for sig af retterne. I Kridttidens milde klima opstod blomsterplanterne, og de første græsarter spirede frem.

Hvad spiser en Stegosaurus?

Stegosaurus (tagøgle) var en planteædende dinosaur fra Sen Jura-epoken, fra den vestlige del af Nordamerika og Portugal. Det bedst kendte kendetegn er de store plader på ryggen. Stegosaurus kunne veje 2 ton og blive 8 m lang.

Hvad spiste Tyrannosaurus?

Dinosaurkongen Tyrannosaurus rex spiste ikke kun andre dinosaurer, men også sine egne artsfæller, mener amerikanske og canadiske forskere. Amerikanske og canadiske palæontologer har fundet bidemærker på arm- og tåknogler på kæmpen, der stammer fra andre Tyrannosaurus rex.

Hvornår levede T Rexen?

Den berømte T. rex levede nemlig fra omkring 68 til 66 millioner år siden og var dermed en af de sidste di nosaurarter, der udviklede sig, inden masse udryddelsen gjorde det af med dem alle sammen.

Hvad slog dinosaurerne ihjel?

For 65 millioner år siden udryddede en enorm meteor Jordens frygtindgydende herskere, dinosaurerne, og banede vejen for pattedyrenes æra.

Hvornår døde dinosaurerne?

Dinosaurernes uddøen har i lang tid stået som en af palæontologiens store gåder. I 1980'erne fandt Walter Alvarez tegn på, at der måske havde været et stort meteornedslag på K/T-grænsen næsten samtidig med dinosaurernes uddøen for 65,5 millioner år siden.

Hvad skete der i prækambrium?

Prækambrium begynder med Jordens dannelse for omkring 4.570 millioner år siden, og denne superæon slutter med omfattende mængder af makroskopiske hårdskalsfossiler, hvilket markerer begyndelsen af perioden kambrium i den yngste æon, Phanerozoikum, for omkring 542 millioner år siden.

Hvad kom efter Kridttiden?

Tertiærtiden. Efter kridttiden fulgte tertiærtiden. Tertiærtiden varede frem til for 1,8 millioner år siden. Klimaet blev koldere.

Hvor mange masseudryddelser har det vært?

Masseudryddelse er en betegnelse, man bruger, når verdensomspændende katastrofer udsletter meget store dele af jordens dyre- og planteliv. I jordens historie har der været fem masseudryddelser, som var forårsaget af naturkatastrofer.