:

Hvad spiser dagsommerfugle?

Table of Contents:

 1. Hvad spiser dagsommerfugle?
 2. Hvad nytte gør sommerfugle?
 3. Hvordan kan man hjælpe sommerfugle?
 4. Hvad gør sommerfugle når det regner?
 5. Hvor mange arter af sommerfugle er der?
 6. Hvilke fjender har en sommerfugl?
 7. Hvor er sommerfuglene om vinteren?
 8. Hvad er forskellen på møl og sommerfugle?
 9. Hvad tiltrækker citronsommerfugl?
 10. Hvor lever dagsommerfugle?
 11. Kan sommerfugle flyve i regnvejr?
 12. Hvad hedder Danmarks Nationalsommerfugl?
 13. Hvad gør man med en sommerfugle om vinteren?
 14. Hvor er Græshopperne om vinteren?

Hvad spiser dagsommerfugle?

Sommerfugle elsker søde planter og blomster Nektar fra blomster, nedfalden frugt og harpiks fra træer som birk og fyr er blandt de ting, som sommerfuglene holder ekstra meget af at spise.

Hvad nytte gør sommerfugle?

Samtidig er der for meget næring i jorden. Det kan lyde paradoksalt, men sommerfugle er specialiseret i at leve i områder med næringsfattig jord. Det høje næringsindhold stammer primært fra gødning. Sommerfugle elsker sol og varme.

Hvordan kan man hjælpe sommerfugle?

Sådan gør du:
 1. Drop al gift og gødning der hvor du vil gøre din have sommerfuglevenlig. ...
 2. Plant nektarrige blomster såsom musevikke, merian og almindelig knopurt, der blomstrer på forskellige tidspunkter af året, i din have. ...
 3. Glem ikke sommerfuglelarverne! ...
 4. Lav vinterly til sommerfuglene (og mange andre insekter).

Hvad gør sommerfugle når det regner?

Tørke kan forårsage sult og fremme parasitangreb, mens kulde og for meget regn tit giver svampesygdomme og betyder også, at insektædende fugle skal æde mere og tager en større andel af larverne. Sommerfuglene har ikke behov for særlig meget vand og drikker dug, de altid vil kunne finde i skyggen.

Hvor mange arter af sommerfugle er der?

Sommerfugle (Lepidoptera) er en orden blandt insekterne med to par skælklædte vinger og oftest en lang sugesnabel. Ordenen omfatter cirka 130 familier og i alt 175.000 arter, hvoraf hovedparten er natsommerfugle. Dagsommerfuglene er velkendte, og mange arter har iøjnefaldende farver og mønstre på vingerne.

Hvilke fjender har en sommerfugl?

Sommerfugle har mange naturlige fjender som fugle, mus, gedehamse og edderkopper. Værste fjende efter den generelle naturforarmning er dog parasitter, der angriber laverne.

Hvor er sommerfuglene om vinteren?

De fleste sommerfugle-arter overvintrer godt gemt som æg eller larver mellem blade og vissent løv. En undtagelse er dog takvingerne, heriblandt nogle af vores smukkeste og mest velkendte arter som nældens takvinge og dagpåfugleøje.

Hvad er forskellen på møl og sommerfugle?

De fleste sommerfuglearter er ret små og kaldes møl eller småsommerfugle. Dansk populær opdeling af sommerfugle her på siden skal ikke sammelignes med den videnskabelige klassifikation/taxonomy.

Hvad tiltrækker citronsommerfugl?

Citronsommerfugl – larven lever på blandt andet tidsel og mælkebøtte. Dagpåfugleøje – larven ynder brændenælde. Kålsommerfugl – larven lever af forskellige kålarter både vilde og dyrkede og holder meget af blomsterkarse. Nældens takvinge – larven foretrækker brændenælde.

Hvor lever dagsommerfugle?

De udgør omkring 10 % af alle arter af sommerfugle. På verdensplan findes omkring 18.000 arter, hvoraf de fleste lever i troperne, især i Syd- og Mellemamerika og i Sydøstasien. I Danmark findes omkring 74 hjemmehørende arter, hvoraf en del dog er forsvundet eller er blevet meget sjældne.

Kan sommerfugle flyve i regnvejr?

Der findes sommerfugle, der kan flyve igennem små vandfald, hvor vandvæggen er meget tynd eller mest består af vandstøv. Dog undgår sommerfugle at flyve i regnvejr, da store regndråber nemt kan slå dem til jorden og gøre dem sårbare over for rovdyr.

Hvad hedder Danmarks Nationalsommerfugl?

Nældens takvinge ( Aglais urticae ) blev valgt som Danmarks nationalsommerfugl i 1991. Den er smuk og meget almindelig omkring huse. Den overvintrer i huse. Larven lever selskabeligt i spind på brændenælder.

Hvad gør man med en sommerfugle om vinteren?

Sommerfuglene overlever inden døre. Fx gemmer de sig under noget dække i kolde rum og ude i naturen gemmer de sig under barken på træer eller under tætte buske. Og når så solen skinner, bliver de ligesom tøet op, og er klar til at genoptage det liv, de havde i efteråret, inden de fløj i skjul for kulden.

Hvor er Græshopperne om vinteren?

De overvintrende insekter gemmer sig oftest i jorden, under vissent løv, i hule plantestængler, under bark på gamle træer eller andre steder, hvor de kan finde læ for vinterens hærgen.