:

Hvad spiser man i Skotland til jul?

Table of Contents:

  1. Hvad spiser man i Skotland til jul?
  2. Hvordan fejrer man jul i Afrika?
  3. Hvad spiser australiere juleaften?
  4. Hvad spiser man til juleaften i England?
  5. Hvem holder jul den 24?
  6. Hvilke lande fejrer man ikke jul?

Hvad spiser man i Skotland til jul?

Julemiddagen varer som regel hele aftenen, og der er typisk noget røget laks til forret, kalkun og grøntsager til hovedret og en brandy pudding (en traditionel skotsk frugtkage) eller trifli til dessert.

Hvordan fejrer man jul i Afrika?

at pynte et grantræ og pakke gaver op om morgenen d. 25. december er også blevet en del af den afrikanske julekultur. Samtidig ses briternes påvirkning på Afrika også i fejringen af ”Boxing Day” i Botswana, hvor man denne dag pakker gaver op og hygger sig med familien.

Hvad spiser australiere juleaften?

Selvom det er ualmindeligt at spise et varmt måltid, vil du ikke sulte. Australierne elsker at kaste sig over lækre tallerkener med fisk og skaldyr, kold kalkun og skinke, pavlova og selvfølgelig: et dejligt koldt glas bobler.

Hvad spiser man til juleaften i England?

I England er den helt store julemiddag ofte at finde i de fleste hjem 1. juledag. Her spænder retterne helt fra kalkun og gås til postejer. Derudover er buddingen (Christmas Pudding) også en klassiker i juletiden.

Hvem holder jul den 24?

Tilbage i 300-tallet begyndte de kristne at fejre Jesus fødsel den 25. december, og i mange lande fejrer man derfor julen den 25. december om morgenen. Men i Danmark og de andre lande i Norden fejrer man jul allerede den 24.

Hvilke lande fejrer man ikke jul?

Somalia er ikke det eneste land, hvor julen er forbudt. I Brunei, der ligger på den asiatiske ø Borneo, er det forbudt at holde jul, efter sultan Hassanal Bolkiah har ytret ambitioner om at indføre Sharia-lovgivning i landet.