:

Hvilke lande er buddhismen især udbredt?

Table of Contents:

  1. Hvilke lande er buddhismen især udbredt?
  2. Hvor udbredt er buddhisme i verden?
  3. Hvad skal man gøre for at blive buddhist?
  4. Hvilket land stammer buddhismen fra?
  5. Hvem var Ashoka og hvilken betydning fik han for Buddhas lære?
  6. Hvordan blev buddhismen udbredt?

Hvilke lande er buddhismen især udbredt?

Buddhismen er i dag dominerende eller markant placeret i følgende områder: Nepal, Kashmir, Bhutan (Mahayana, især i form af den såkaldte tantrisme; Sri Lanka (Hinayana); Tibet og Mongoliet (Lamaisme, en form af Vajrayana); Myanmar (Burma), Thailand, Cambodja, Laos (Hinayana); Vietnam (Mahayana); Kina, Korea, Japan ( ...

Hvor udbredt er buddhisme i verden?

Buddhismen opstod i Nordindien for cirka 2.500 år siden. I dag finders der omkring 315 millioner Buddhister i verden, hvilket gør Buddhismen til verdens 4. største religion. I Danmark er der omkring 17.000 buddhister.

Hvad skal man gøre for at blive buddhist?

Buddhisme blandes med andre religioner De færreste 'konvertitbuddhister' konverterer faktisk; man behøver ikke skifte religion eller købe 'hele pakken' som buddhist. Både i Asien og i Vesten har buddhismen forholdsvis uproblematisk kunnet blande sig med andre religioner, også på individniveau.

Hvilket land stammer buddhismen fra?

Buddhismen, der er en af de store verdensreligioner, blev grundlagt i Nordindien omkring år 500 f.Kr. af fyrstesønnen Sidharta Gautama, kendt som Buddha Sakyamuni. Buddhas lære bygger på iagttagelser af menneskets liv og færden.

Hvem var Ashoka og hvilken betydning fik han for Buddhas lære?

232 f.v.t. Ashoka (født 304 f.kr., død 233 f.kr) var en indisk kejser af Maurya-dynastiet. Han var en mægtig general og erobrer men efter en særlig blodig krig i Kalinga blev han omvendt til buddhismen.

Hvordan blev buddhismen udbredt?

Udbredelse. Geografisk set spredtes hinayana-buddhismen fortrinsvis til Sydindien og Sri Lanka samt i Sydøstasien, medens mahayana dominerede i Nordindien, i Tibet og i hele Østasien, inklusive Kina, Korea og Japan samt Vietnam.