:

Hvad skete der med Hongkong?

Table of Contents:

 1. Hvad skete der med Hongkong?
 2. Hvad står KKP for?
 3. Hvilke lande handler Kina mest med?
 4. Hvad blev resultatet af den kinesiske revolution?
 5. Hvad skal man spise i Kina?
 6. Hvad var konsekvenserne af Kulturrevolutionen?
 7. Hvornår overtager Kina Hongkong?
 8. Hvilket sprog taler man i Hongkong?
 9. Hvilke tre lande i verden eksporterer flest varer?
 10. Hvad er en kulturrevolution?
 11. Hvem var Rødgardisterne?

Hvad skete der med Hongkong?

Området var tilknyttet de kinesiske dynastier frem til 1842, hvor Hongkong blev en af Storbritanniens kolonier efter den første opiumskrig, som Storbritannien vandt over Kina. Efter den anden opiumskrig, i 1898, fik Storbritannien et 99-års lejemål på Hongkong. ... Hongkong blev underlagt det kinesiske styre i 1997.

Hvad står KKP for?

Kinas kommunistiske parti - Wikipedia, den frie encyklopædi.

Hvilke lande handler Kina mest med?

Kinas største handelspartner er Japan med 17 pct. af Kinas samlede han- del efterfulgt af USA og Hongkong med henholdsvis 16 og 11 pct.

Hvad blev resultatet af den kinesiske revolution?

Det japanske angreb var på sin side et forsøg på at udnytte den indre uro i Kina til egen fordel. De allierede bragte japanerne til kapitulation i august 1945, og det markerede tillige afslutningen på 2. verdenskrig. Den kinesiske borgerkrig blussede da op igen for fuld kraft i 1946.

Hvad skal man spise i Kina?

Kineserne koger grød af flyvehavre, laver suppe af tidsler, hajfinner og svalereder, søpølser og vandmænd, stuver katte, steger hunde og rister slanger. Basisføden er i syden ris, der bruges kogt, sjældnere stegt, som nudler og som mel til boller og pasta.

Hvad var konsekvenserne af Kulturrevolutionen?

Ifølge den almindelige opfattelse blev kulturrevolutionen dog først afsluttet definitivt med anholdelsen af Firebanden under Hua Guofeng i 1976. Kulturrevolutionen havde som sit primære mål at udrydde borgerlig tankegang i hele det kinesiske samfund og erstatte det med socialisme.

Hvornår overtager Kina Hongkong?

Hongkong, som fra 26. januar 1841 var britisk kronkoloni, blev overdraget til Kina i 1997, og har i dag begrænset selvstyre under den kinesiske regering.

Hvilket sprog taler man i Hongkong?

Kinesisk Engelsk Hongkong/Officielle sprog

Hvilke tre lande i verden eksporterer flest varer?

De tre største aktører inden for international handel: EU, Kina og USA. EU-27, Kina og USA har været de tre største aktører inden for international handel (se graf 1) siden 2004, hvor Kina overhalede Japan. I 2018 beløb EU-27's samlede registrerede varehandel (eksport og import i alt) sig til 3 967 mia.

Hvad er en kulturrevolution?

Kulturrevolutionen havde som sit primære mål at udrydde borgerlig tankegang i hele det kinesiske samfund og erstatte det med socialisme. Tidligere havde den kinesiske kommunisme næsten kun været udbredt i statsapparatet og produktionsmidlerne.

Hvem var Rødgardisterne?

Mao Zedongs vigtigste middel til at gennemføre denne kampagne var rødgardisterne, en milits af unge mennesker, hovedsageligt fra storbyerne som rejste rundt med tog i hele landet, og med jævne mellemrum holdt gigantiske stormøder.