:

Hvad gør bøsninger?

Table of Contents:

 1. Hvad gør bøsninger?
 2. Hvad gør bærearmen?
 3. Hvordan skifter man en bærearm?
 4. Hvad er en stræbearm?
 5. Hvordan kontrolleres en bærekugle?
 6. Hvordan skifter man en styrekugle?
 7. Hvad koster det at skifte en bærekugle?
 8. Hvad koster skift af bærekugle?
 9. Hvordan virker en tandstang?
 10. Hvad koster det at få skiftet en styrekugle?
 11. Hvad gør en styrekugle?
 12. Kan man selv skifte bærekugle?
 13. Hvad koster styrekugler?
 14. Hvad er Tandstangsstyring?
 15. Hvad gør en styrestang?

Hvad gør bøsninger?

Bøsninger er specielle derved, at de udover at være stive radialt og bløde aksialt kan optage torsion. Aksialt og radialt er bøsninger mekanisk sikrede, når de er monterede, hvorfor de ofte bliver brugt i bl. a. hjulophæng på entreprenør- og landbrugsmaskiner.

Hvad gør bærearmen?

Bærearme og bærekugler er begge dele af bilens affjedring. Bærekuglerne er sat fast til bærearmene, og har til formål at sikre en behagelig kørsel for bilens passagerer, når man kører i fx ujævnt terræn. Bærearmene, også kaldt svingarme, er en del af hjulophænget og sørger kort sagt for at karosseriet ikke ”hopper” af.

Hvordan skifter man en bærearm?

Udskiftning af bærearme – DIY Instruktioner: Trin for trin
 1. Afmontering af hjulet. ...
 2. At løsne bolte. ...
 3. Frakobling af bærearm. ...
 4. Installering af en ny bærearm. ...
 5. Aflastning af forhjulet. ...
 6. Montering af hjul og kontrol justering. ...
 7. Udskiftning af bærearmensbøsning.

Hvad er en stræbearm?

Bærearme bliver også kaldt svingarme. De sidder fast på hjulet og sørger for at styre hjulene og holde dem i den rette vinkel i forhold til vejbanen. De sidder direkte på bilens understel via en aksel og på hjulet via et kugleled. En bærearm går sjældent i stykker af sig selv.

Hvordan kontrolleres en bærekugle?

Idet anlægsfladen mellem bærekuglen og bærearmen er ret begrænset ved denne type bærearm, er der to forhold som ALTID skal kontrolleres ved udskiftning af en bærekugle. For det første skal man sikre sig, at der ingen tegn er på revnedannelser omkring bærearmens anlægsflader/huller til bærekuglen.

Hvordan skifter man en styrekugle?

Inden du begynder at skrue styrekuglen ud af sporestangen, er det en god ide at måle afstanden fra sporestangen og ud til center på styrekuglen. På den måde får du det mål, du bruger, når den nye kugle skal skrues på.

Hvad koster det at skifte en bærekugle?

Det tredje tilfælde er en Škoda Octaviâ med defekt bærekugle i højre front, defekt styrekugle i venstre front og et defekt lygteglas. Her er dyreste tilbud på 5.825 kr., mens det billigste kan klare det for 2.255 kr.

Hvad koster skift af bærekugle?

Det tredje tilfælde er en Škoda Octaviâ med defekt bærekugle i højre front, defekt styrekugle i venstre front og et defekt lygteglas. Her er dyreste tilbud på 5.825 kr., mens det billigste kan klare det for 2.255 kr.

Hvordan virker en tandstang?

Når du drejer på rattet aktiveres pumpen, så olien løber ned i tandstangen og skaber et hydraulisk tryk. Dette sker samtidig med tandhjulets bevægelse henover rækken af tænder, og hydraulikken hjælper denne bevægelse, så du ikke skal trække hårdt i rattet for at dreje.

Hvad koster det at få skiftet en styrekugle?

Mekanikeren skal bruge en halv times tid på at skifte i begge sider til en pris på ca 1700 kr alt inkl.

Hvad gør en styrekugle?

En styrekugle hjælper til at få forhjulene til at bevæge sig. Den er fastgjort til styrestangen, som så igen er forbundet til styretøjets tandstang. Som hovedregel er der en styrekugle på begge sider. En defekt styrekugle påvirker rattets bevægelser, gør hjulene usikre og kan være farlig for kørslen.

Kan man selv skifte bærekugle?

HUSK VED MONTERING/AFMONTERING: Som hovedregel anvendes aldrig luftværktøj! Anvend aldrig hammer ved montering/afmontering af dele, men hydraulisk presse eller egnede aftrækkere. Genbrug aldrig bolte – påmonter kun nye. Tjek bilens sporing efter udskiftning bærekugler, bøsninger eller komplette bærearme.

Hvad koster styrekugler?

Styrekugle fra 104 producenter til priser fra 9,56kr. til 5972,52kr.

Hvad er Tandstangsstyring?

Tandstangsstyring, styretøj til motorkøretøjer med to styrende hjul, bestående af et styrehus udformet som et tværliggende rør, hvori der ligger en aksialt forskydelig tandstang. Et tandhjul nederst på ratstammen er i indgreb med tandstangen, således at drejning af rattet bevæger tandstangen fra side til side.

Hvad gør en styrestang?

En styrestang er en autodel, som sidder på bilens styretøj. Den styrer hjulenes bevægelser og retning. Styrestangen sidder fastspændt direkte på enderne af styretøjet, som er forbundet med rattet via ratakslen. Styrestangen er en form for metalstamme, som går ned i styrekuglen.