:

Er der mange indbrud i lejligheder?

Table of Contents:

 1. Er der mange indbrud i lejligheder?
 2. Hvordan forhindre man indbrud?
 3. Hvem begår indbrud i Danmark?
 4. Hvad er chancen for indbrud?
 5. Hvor bryder tyven ind?
 6. Hvad går tyvene efter?
 7. Hvad er en indbrudstyv?
 8. Hvor mange bliver taget i indbrud?

Er der mange indbrud i lejligheder?

Faldet fortsatte i 2021, hvor der blev anmeldt 14.804 indbrud i indbrud i danske huse, lejligheder og sommerhuse - et fald på 15 procent i forhold til 2020, og det laveste antal indbrud i beboelser siden 1972, viser opgørelser fra Danmarks Statistik.

Hvordan forhindre man indbrud?

Indbrud i din bolig
 1. Sikring af døre og vinduer og solide låse er den bedste måde at holde tyven ude på. Se på din bolig med tyvens øjne, så du finder de svage steder. ...
 2. Nabohjælp. Hent Nabohjælps app og bliv en aktiv nabohjælper. ...
 3. Hæk og hegn. Sørg for at hæk, hegn og buskads ikke kan være et skjul for en tyv. ...
 4. Lys.

Hvem begår indbrud i Danmark?

Der er stor sandsynlighed for, at din indbrudstyv er en mand. Faktisk er hele 96 % af de indbrudssigtede mænd. Derudover er indbrudstyvene ikke så gamle - 52 % er 16-25 år og 26 % er 26-35 år. Trods mange antagelser er 80 % af alle sigtede af dansk oprindelse.

Hvad er chancen for indbrud?

I gennemsnit får én ud af 100 boliger indbrud i løbet af et år, men for boliger, som har haft indbrud en gang, er indbrudsrisikoen én ud af 17. Risikoen er altså omkring fem gange højere end for andre boliger.

Hvor bryder tyven ind?

I parcelhuse brød 37 procent ind gennem stuevinduet, mens 20 procent brød terrasse- eller altandøren op. I række-, kæde- eller dobbelthus var tendensen den samme, men her skete færre indbrud gennem stuevinduet og flere gennem terrasse- eller altandøren - generelt var der flere indbrud via døren.

Hvad går tyvene efter?

Smykker, ure, møbler, lamper, computere og software. Det er nogle af de ting, der bliver stjålet mest af, når indbrudstyve bryder ind i danske boliger.

Hvad er en indbrudstyv?

Man kan godt tænke, at en ekstra lås på døren eller en haspe på vinduet ikke gør den store forskel, men der er en klar sammenhæng mellem antallet af indbrud, og hvor svært det er for tyven at komme ind. Jo sværere det er at være indbrudstyv, jo færre indbrud bliver der kort sagt begået.

Hvor mange bliver taget i indbrud?

Ifølge tal fra Danmarks Statistik blev der rejst 1.291 sigtelser mod indbrudstyve i de 17.529 indbrud, der blev anmeldt i boliger, og det svarer til en opklaringsprocent på 7,4, eller at ca. hvert 14. indbrud opklares.