:

Hvad koster det at få et nyt sygesikringskort?

Table of Contents:

 1. Hvad koster det at få et nyt sygesikringskort?
 2. Hvad betaler sygesikringen?
 3. Hvordan får man dansk sygesikringskort?
 4. Hvordan scanner man sit sundhedskort?
 5. Hvem kan få dansk sygesikringskort?
 6. Kan man hente medicin for en anden?
 7. Kan man bruge et gammelt sygesikringskort?
 8. Hvad gør man hvis man har mistet sit sygesikringsbevis?
 9. Hvad koster sygesikring Danmark?
 10. Hvad betyder overenskomst med sygesikringen?
 11. Kan man komme til læge uden sygesikring?
 12. Kan man godt blive vaccineret uden sygesikringskort?
 13. Kan man have sygesikringskort på mobilen?
 14. Hvornår bliver sygesikringskortet digitalt?
 15. Hvornår kan man få et sundhedskort gratis?

Hvad koster det at få et nyt sygesikringskort?

Det koster 215 kr. (2022) at få et nyt sundhedskort, hvis: Sundhedskortet er blevet væk. Sundhedskortet er under fire år gammelt og ødelagt.

Hvad betaler sygesikringen?

Hvad er sygesikring? Alle borgere med bopæl i Danmark har ret til gratis behandling hos egen læge og speciallæger. Du kan også få tilskud til medicin, tandlægehjælp, tandpleje, fysioterapi, fodterapi, kiropraktorhjælp og psykologhjælp.

Hvordan får man dansk sygesikringskort?

Du kan bestille et sundhedskort på borger.dk eller på din kommunes hjemmeside. Hvis du ikke har mulighed for at bestille dit sundhedskort digitalt, skal du kontakte din kommune.

Hvordan scanner man sit sundhedskort?

Den nye app fra det offentlige fungerer som det velkendte sundhedskort og giver adgang til offentlige sundhedsydelser. ”Sundhedskortet” kan downloades som app til både Android og iOS, så dine patienter altid har sit sundhedskort lige ved hånden.

Hvem kan få dansk sygesikringskort?

Hvem kan få et sundhedskort? Alle, der er tilmeldt folkeregistret i Danmark, er omfattet af sygesikringen og får et sundhedskort. På kortet står dit navn, cpr-nummer og kontaktoplysninger til din læge.

Kan man hente medicin for en anden?

Skal man afhente receptmedicin til andre, bør man ligeledes medbringe personens CPR-nummer, navn og adresse. Den 25. maj 2018 træder den nye Persondataforordning i kraft. For at imødekomme denne vil vi fremadrettet kræve en fuldmagt, hvis der skal udleveres en receptoversigt til andre end personen selv.

Kan man bruge et gammelt sygesikringskort?

Det er gratis at få et nyt sundhedskort (sygesikringskort), hvis: Sundhedskortet er slidt og mere end fire år gammelt. Du skal have nyt sundhedskort, fordi du flytter. Når der sker ændringer i dine sundhedskort-oplysninger, fx hvis din læge stopper sin praksis.

Hvad gør man hvis man har mistet sit sygesikringsbevis?

Hvis du har mistet dit sundhedskort, skal du bestille et nyt kort hos din egen kommune. Dit gamle kort bliver ugyldigt, idet du bestiller et nyt. Bestil nyt kort på kommunernes fælles hjemmeside, www.borger.dk – søg efter ”sundhedskort” eller klik her: www.borger.dk.

Hvad koster sygesikring Danmark?

voksent medlem: 99 kr./kvartal, 396 kr./år Med Gruppe 5 sikrer du dig tilskud til de regelmæssige udgifter til medicin, tandlæge, vaccination, briller og kontaktlinser. Skulle du få behov for behandling hos fysio- terapeut, osteopat, kiropraktor, akupunktør, zoneterapeut eller psykolog, giver vi også tilskud til det.

Hvad betyder overenskomst med sygesikringen?

Klinikken har overenskomst med sygesikringen, hvilket betyder at du får tilskud fra Region til behandling og træning, når du har en henvisning fra lægen.

Kan man komme til læge uden sygesikring?

I henhold til overenskomst om almen praksis skal der ved patienters henvendelse til lægen/klinikken ske elektronisk registreringen ved sundhedskort, dog ikke ved telefonkonsultationer, E-konsultationer, sygebesøg og andre ydelser, som finder sted i hjemmet.

Kan man godt blive vaccineret uden sygesikringskort?

Sundhedskort-appen er et frivilligt supplement til det fysiske sundhedskort og fungerer som gyldig dokumentation for retten til at modtage sundhedsydelser i Danmark. Så hvis du hellere vil fortsætte med der fysiske kort, kan du sagtens gøre det. Der er valgfrihed mellem fysisk og digitalt.

Kan man have sygesikringskort på mobilen?

Appen ”Sundhedskortet” ligger klar til download til både Android og iOS og giver fra i dag danskerne adgang til en ny, nem og bekvem måde at medbringe det gule sundhedskort.

Hvornår bliver sygesikringskortet digitalt?

Det gule sygesikringskort bliver i år digitalt. I 2021 kommer en sygesikringskort app til iPhone og Android. Danskerne får i år endnu et kort som en app på mobilen. Det sker når Digitaliseringsstyrelsen i 2021 er klar med sundhedskortet, også kendt som sygesikringsbeviset, som en app til iPhone og Android.

Hvornår kan man få et sundhedskort gratis?

Kortet er gratis ved flytning - og ved navneskift, hvis navneskiftet sker på grund af ægteskab. Hvis du mister dit sundhedskort, skal du betale for et nyt kort. Du vil modtage kortet i løbet af 14 dage. Du kan også bestille et sundhedskort til dit hjemmeboende barn, indtil det fylder 18 år.