:

Hvorfor spiser katte deres killinger?

Table of Contents:

 1. Hvorfor spiser katte deres killinger?
 2. Kan en kat fornemme graviditet?
 3. Hvorfor slår hankatte killinger ihjel?
 4. Hvorfor flytter en kat sine killinger?
 5. Kan katte lide børn?
 6. Hvad kan man gøre for en gravid kat?
 7. Hvordan får man en kælen kat?
 8. Hvordan får man en kat til at elske en?
 9. Hvornår må man tage killinger op?

Hvorfor spiser katte deres killinger?

Hunnen kan godt finde på at dræbe sine egne killinger og der kan være mange grunde. Nogle hunner kan ikke finde den gode moderrolle frem og bliver forvirret og stresset over alt det nye liv. Andre gange vurderer hunnerne at små eller misdannede killinger, ikke kan overleve og hun afliver dem derfor tidligt.

Kan en kat fornemme graviditet?

Man får en anden lugt, når man bliver gravid. Det er oftest ikke noget man selv eller andre omkring én ligger mærke til – selvom det nogen gange bliver voldsomt nok til at man selv kan lugte det. Det er hormonelt.

Hvorfor slår hankatte killinger ihjel?

Nogle hankatte kan finde på, at bide små killinger ihjel, så sørg for, at mor og killinger opholder sig et beskyttet sted.

Hvorfor flytter en kat sine killinger?

Senere er det ikke ualmindeligt, at katten vil flytte sine killinger evt. gemme dem i et skab eller lignende. Hvis dette sker, må man, evt. 1 døgn eller 2 acceptere, at katten ønsker at være i fred.

Kan katte lide børn?

Børn bør forholde sig roligt, mens de holder katten. Det er også vigtigt at nævne, at det er de færreste katte, der kan lide at blive holdt som en baby. Katte elsker at lege mindst lige så meget som børn. Men katte bliver hurtigere trætte eller aggressive af legen.

Hvad kan man gøre for en gravid kat?

Når en graviditet er bekræftet, bør du udskifte det normale foder med et kvalitetsfoder til killinger. Det er vigtigt, at din kattemor får en sund og god kost samtidig med, at killingerne får alle de nødvendige næringsstoffer. Vi anbefaler det energiholdige killingefoder fra Vitarex.

Hvordan får man en kælen kat?

Man skal så at sige forsøge at gøre sig selv mere attraktiv – set med kattens øjne. Ved at opholde sig på de steder, som katten holder af at ligge (f. eks. foran pejsen eller i kattens foretrukne sofa) og her tilbyde den små godbidder eller legetøj, vil man forøge den sociale kontakt på en god og positiv måde.

Hvordan får man en kat til at elske en?

Vis din kat du elsker den på kattesprog
 1. Halvlukkede øjne og langsomme blink. Du kan bruge dette simple trick til at udtrykke dine kærlige følelser overfor din elskede kat. ...
 2. Duftende venskab. Er du interesseret i at vide om din kat har lyst til at blive din ven? ...
 3. Gnubbe hovedbund. ...
 4. Snak med katten. ...
 5. Soignering.
23. jan. 2017

Hvornår må man tage killinger op?

Killinger skal være 12 uger gamle, før man må tage dem fra deres mor. Det følger af killingebekendtgørelsen fra oktober 2009. Den der køber eller sælger en killing under 12 uger kan straffes med bøde.