:

Hvorfor får man mørke armhuler?

Table of Contents:

 1. Hvorfor får man mørke armhuler?
 2. Hvordan kommer man af med mørke armhuler?
 3. Kan man fjerne svedkirtler?
 4. Hvorfor er jeg rød under armene?
 5. Hvor sidder svedkirtler?
 6. Hvor mange slags svedkirtler har vi?
 7. Hvad kan jeg gøre for at svede mindre?
 8. Hvad kan jeg gøre for at stoppe med at svede så meget?
 9. Hvad kan man gøre mod slidsår?
 10. Hvordan ser en ringorm ud?
 11. Hvad er Svedkirtel?
 12. Hvor meget sveder et menneske i døgnet?
 13. Hvad styrer svedproduktionen?
 14. Hvorfor sveder jeg pludselig så meget?
 15. Hvis man ikke kan svede?

Hvorfor får man mørke armhuler?

Har du mørke eller misfarvede armhuler, kan det være pga. døde hudceller eller forkert brug af deodorant. Dine armhuler danner og frastøder også døde hudceller, og bliver de ikke hjulpet væk, bliver de siddende. Sved kan også blive siddende i de døde hudceller og lugte.

Hvordan kommer man af med mørke armhuler?

Hvad skyldes mørke armhuler?
 1. Første skridt til at reducere disse pletter er at vaske området dagligt vha. en svamp eller klud med mild sæbe.
 2. Det er også vigtigt, at holde området hydreret med naturlige cremer.
18. mar. 2019

Kan man fjerne svedkirtler?

Svedkirtelsugning er en simpel operation for generende armsved. Teknikken er udsprunget af fedtsugningsteknikken, men i stedet for fedt "skraber" man ved Svedkirtelsugning de overskydende svedkirtler væk fra undersiden af huden i armhulerne.

Hvorfor er jeg rød under armene?

Svamp i hudfolder opstår, når huden tilstrækkelig varm og fugtig, og svampen derved får rig mulighed for at formere sig. Det kan opstå fx under en stor barm eller i armhulen, hvor svampeinfektionen viser sig som et rødt og kløende udslæt.

Hvor sidder svedkirtler?

Der findes to typer svedkirtler - såkaldte ekkrine og apokrine kirtler. Disse kirtler står for produktionen af sved i det hårbærende område af armhulerne. Se tegning af huden. De ekkrine kirtler findes næsten alle steder på kroppen og ligger i underhuden.

Hvor mange slags svedkirtler har vi?

Der findes to forskellige slags kirtler til to forskellige slags sved. På hænder, fødder og pande har vi de ekkrine kirtler. Sveden her består af 99 procent vand og lugter ikke, mens de apokrine kirtler, der findes under armene og i lysken, danner lugtende sved.

Hvad kan jeg gøre for at svede mindre?

Iontoforese er en behandling, hvor patienten en gang om ugen sidder med hænder og/eller fødder i aluminiumsbakker med vand, som en svag strøm sendes igennem. På den måde bliver salt-ionerne i hænder og/eller fødder udskiftet med aluminiums-ioner, som hæmmer produktionen af sved.

Hvad kan jeg gøre for at stoppe med at svede så meget?

For at forebygge svedlugt kan du bruge en deodorant eller en antiperspirant. Ofte bliver begge begreber brugt om det samme. Antiperspiranter indeholder aluminiumsalte, som forhindrer svedlugt ved at danne et tyndt gellag over svedkirtlerne. Dermed reduceres mængden af sved på hudoverfladen.

Hvad kan man gøre mod slidsår?

Behandling og forebyggelse
 1. Minimér så vidt muligt hud-mod-hud-friktion.
 2. Hold huden tør og ren i hudfolder.
 3. Ved intertrigo under brysterne, anbefales det at anvende en god og støttende BH, som sikrer, at bryst og hud ikke gnider mod hinanden.
 4. Undgå tøj af nylon eller syntetiske fibre, som kan virke fremmende på sved.

Hvordan ser en ringorm ud?

Hvis du har fået ringorm, viser det sig som et kløende udslæt, der har form som en ring med en rødlig, ru og skællet kant med normalt udseende hud i midten af ringen. Det typiske udslæt er ringformet, ofte med flere ringe. Ringen breder sig og bliver større med tiden, hvis ringorm ikke bliver behandlet.

Hvad er Svedkirtel?

Der findes to typer svedkirtler - såkaldte ekkrine og apokrine kirtler. Disse kirtler står for produktionen af sved i det hårbærende område af armhulerne. Se tegning af huden. De ekkrine kirtler findes næsten alle steder på kroppen og ligger i underhuden.

Hvor meget sveder et menneske i døgnet?

På 1 døgn sveder og udånder vi normalt 1 liter, men det tal kan stige med flere liter i forbindelse med feber, stærk varme eller hård træning. Elitesportsmennesker kan svede op til 2 liter i timen ved udøvelse af ekstremsport. Vi udskiller mellem 1 gram afføring pr. døgn.

Hvad styrer svedproduktionen?

Hypothalamus, som også kaldes reptilhjernen, fungerer som kroppens termostat, og styrer den sved vi producerer i hovedet, på brystet og på ryggen. Sved på hænder og fødder, styres af det limbiske system.

Hvorfor sveder jeg pludselig så meget?

Hvis du pludselig mærker en markant forandring i din svedtendens, eller oplever nattesved uden nogen oplagt grund, bør du kontakte din læge. Koldsved kan også være tegn på sygdom, angst eller smerte, og særligt hvis du oplever dette i kombination med andre symptomer, bør en læge vurdere dig.

Hvis man ikke kan svede?

Om du sveder eller ej, så har du brug for vand, cirka 2 liter dagligt. Dehydrering, for lidt væske i kroppen, kan med tiden give problemer med at svede. Prøv også at spise nogle flere krydderier. Hvis du ikke bliver forbrændt af solen, skal du ikke bruge solcreme.