:

Hvordan overdrager man en bil?

Table of Contents:

 1. Hvordan overdrager man en bil?
 2. Hvem opkræver vægtafgift?
 3. Hvordan genberegnes firmabil?
 4. Hvordan foregår ejerskifte?
 5. Kan man hente registreringsattest på nettet?
 6. Hvordan om Registrér man en bil?
 7. Hvordan foregår køb af bil?
 8. Hvem ejer bilen via nummerplade?
 9. Kan man beholde sin nummerplade?
 10. Kan en bil indregistreres i to navne?
 11. Hvad er en sekundær ejer af en bil?
 12. Hvordan bliver man medejer af bil?
 13. Kan jeg forsikre min kærestes bil?

Hvordan overdrager man en bil?

Sådan omregistrerer du i Motorregistret
 1. Log på TastSelv.
 2. Vælg Motor og Motorregistret.
 3. Vælg Registrering og Privat ejer/brugerskifte. ...
 4. Skriv registrerings- eller stelnummer.
 5. Lås køretøjet op med kontroltal eller kodedel 1 og 2 fra registreringsattesten.
 6. Tilknyt eventuelt andre brugere eller ejere, som har givet fuldmagt.

Hvem opkræver vægtafgift?

Det er Skattestyrelsen, der opkræver afgiften. Du skal derfor ikke selv sørge for at indberette den. Du betaler ikke alle tre afgifter. Du betaler enten vægtafgift, grøn ejerafgift eller CO2-afgift.

Hvordan genberegnes firmabil?

Genberegning af afgift Beskatningsgrundlaget bliver genberegnet efter fire måneder. Den regel trådte i kraft i 2020 og gælder fortsat. Reguleringens omfang afhænger af markedspriserne på den bil, man har valgt. Her er det især biler, der har et markant lavere beskatningsgrundlag end listeprisen, der kan stige.

Hvordan foregår ejerskifte?

Alt du skal bruge er køretøjets originale registreringsattest og dit NemID. Når du logger ind, skal du vælge ”bruger-/ejerskifte”, hvorefter registreringsnummeret på bilen indtastes. Herefter skal du angive forsikringsoplysninger, da den nye ejer skal have en ansvarsforsikring, før omregistreringen kan foretages.

Kan man hente registreringsattest på nettet?

Bestil en ny registreringsattest online. Er du den primære ejer af bilen, kan du nemt bestille en ny registreringsattest på SKAT's hjemmeside. Du skal ikke bruge andet end dit NEM-ID, da bilen er tilknyttet dette. Det koster 100 kr.

Hvordan om Registrér man en bil?

Når du ejer en bil, skal den være registreret i dit navn i Motorregistret. Hvis du køber en bil, skal du sørge for at få den registreret i dit navn senest 4 dage efter, du har købt den. Hvis du køber bilen af en privat sælger, kan du omregistere bilen via appen Ejerskifte eller på Motorregistrets hjemmeside.

Hvordan foregår køb af bil?

Når du køber brugt bil hos en bilforhandler, vil han normalt udfærdige en slutseddel, som begge parter skriver under på. Du skal være klar over, at når du har skrevet under på slutsedlen, har du indgået en bindende aftale om køb af bilen, medmindre du har taget forbehold for FDMs godkendelse i slutsedlen.

Hvem ejer bilen via nummerplade?

Som udgangspunkt kan man ikke finde ejeren af en bil, hvis man bare kender registreringsnummeret. Det kan kun politiet og lignende, der har adgang til alle data i CMR – også kaldet motorregistret – der er stedet, hvor myndighederne opbevarer data på ejerskab, syn og afgifter på alle biler i Danmark.

Kan man beholde sin nummerplade?

Nummerpladerne følger bilen, så længe den er registreret. Der skal altså ikke skiftes nummerplader, selv om du sælger bilen. Det er normalt forhandleren, der får nummerplader til fabriksnye biler. Du kan købe nummerplader til brugte køretøjer hos en nummerpladeoperatør eller i en af Motorstyrelsens ekspeditioner.

Kan en bil indregistreres i to navne?

Man kan godt være 2 ejere registreret som ejere af en bil, men der er kun plads til en ejer på registreringsattesten. Står bilen i afdødes navn, skal den omregistreres inden 6 måneder. Det siger loven: Registreringsbekendtgørelsen § 63.

Hvad er en sekundær ejer af en bil?

Hvis der er flere ejere, står de i Motorregistret. Flere ejere af en bil kaldes også for sekundære ejere. Som primær ejer kan du selv slette, rette og tilføje ejere og brugere af din bil. Den originale registreringsattest er derfor alfa og omega, når du køber bil.

Hvordan bliver man medejer af bil?

Hvordan ændrer jeg ejer eller bruger af min bil?
 1. Gå ind på skat.dk.
 2. Log på med privat NemID.
 3. Vælg 'Motor' og 'Motorregistret'.
 4. Vælg 'Registrering' og 'Privat ejer/brugerskifte'. ...
 5. Skriv registrerings- eller stelnummer.
 6. Lås køretøjet op med kontroltal eller kodedel 1 og 2 fra registreringsattesten.

Kan jeg forsikre min kærestes bil?

Er det din samlever eller ægtefælle, der typisk bruger bilen, er det også dig som ejer, der skal stå på bilforsikringen. En samlever eller ægtefælle sidestilles med dig i forhold til forsikringsselskabet.