:

Hvordan påvirker medierne de unge?

Table of Contents:

 1. Hvordan påvirker medierne de unge?
 2. Hvordan påvirker mobiltelefonen?
 3. Hvordan påvirker telefonen vores hverdag?
 4. Hvilke konsekvenser har de sociale medier?
 5. Hvilke medier bruger de unge?
 6. Er det skadeligt at have telefonen i lommen?
 7. Er det sundt at bruge sin telefon?
 8. Hvordan smartphones påvirker vores liv?
 9. Hvordan påvirker Mobilen vores sundhed?
 10. Hvilke sociale medier bruger unge Mest 2021?
 11. Hvilke sociale medier bruger unge Mest 2020?

Hvordan påvirker medierne de unge?

Sociale medier påvirker unges vaner, sprog og relationer og spiller en afgørende rolle i deres relationer og udviklingen af deres identitet. Brug af sociale medier indebærer også risici, som gør det nødvendigt, at unge lærer at bruge medierne på en måde, som hverken skader dem selv eller andre.

Hvordan påvirker mobiltelefonen?

Din hjerne belønner dig (vha. dopamin) for at holde dig orienteret (overlevelses-system) ved fx at se nyheder og være social (behovet for tilknytning og tilhørsforhold) på sociale medier. Det er dette skud dopamin, der er med til at skabe afhængighedslignende forhold til mobilen og sociale medier.

Hvordan påvirker telefonen vores hverdag?

1. Telefonen gør dig til en junkie. Det kan være svært at undvære sin telefon, for hjernen udløser små skud af signalstoffet dopamin, når vi fx spiller spil eller får notifikationer på app-symbolerne. Det kan sammenlignes med det, der sker i hjernen, når du indtager fx nikotin eller kokain.

Hvilke konsekvenser har de sociale medier?

Sociale medier er stadig et forholdsvis nyt fænomen. Derfor er forskere kun i gang med at forstå sociale mediers påvirkning. Lige nu peger forskningen på følgende: Der er en sammenhæng mellem brug af sociale medier og forekomsten af depression, angst, lavt selvværd, og ensomhedsfølelse.

Hvilke medier bruger de unge?

YouTube er den største tidssluger for begge de unge aldersgrupper fulgt af TikTok og Snapchat for de 12-18-årige og Facebook og Instagram for de 19-34-årige.

Er det skadeligt at have telefonen i lommen?

Metastudie konkluderer, at signaler og radiobølger fra telefoner har skadelig effekt. Hvis man har sin mobil i lommen, betyder det så, at mænd risikerer forringet sædkvalitet? Det er der noget der tyder på, lyder det i følge dr.dk.

Er det sundt at bruge sin telefon?

Det er sandt, at radiobølger er skadelige for ens krop. De trænger ind i kroppen gennem ens ører og hud. Når de kommer ind i kroppen, ændrer og svækker de elektromagnetiske bølger cellernes funktion. Derfor er enheder, som man ikke skal holde i hånden, anbefalet.

Hvordan smartphones påvirker vores liv?

Resultaterne viste overraskende, at et højt niveau af smartphone-interaktioner som opkald, tekstbeskeder og interaktioner på Facebook generelt ikke var forbundet med dårlig trivsel, men derimod faktisk var forbundet med et lavere niveau af ensomhed og depressive symptomer hos mændene.

Hvordan påvirker Mobilen vores sundhed?

Mobilen påvirker din hjerne. En ny svensk undersøgelse viser, at mobilens mikrobølger har en effekt på hjernen. Om det er godt eller skidt, siger undersøgelsen dog ikke noget om. Danske forskere har hidtil frikendt mobilen fra at skade hjernen.

Hvilke sociale medier bruger unge Mest 2021?

YouTube er den største tidssluger for begge de unge aldersgrupper fulgt af TikTok og Snapchat for de 12-18-årige og Facebook og Instagram for de 19-34-årige.

Hvilke sociale medier bruger unge Mest 2020?

Selvom 2020 var et ekstraordinært år, ser vi ikke de store forskydninger i danskernes brug af sociale medier. Det er dog værd at holde øje med de unges stigende brug af Tiktok, mens Instagram står for den største procentmæssige stigning i befolkningen generelt.