:

Hvornår var det vikingetid?

Table of Contents:

 1. Hvornår var det vikingetid?
 2. Hvad kaldes kvindelige Vikingekrigere?
 3. Hvordan var vikingerne klædt?
 4. Hvordan går det med ligestilling i Danmark?
 5. Hvor startede vikinger?
 6. Hvem besejrede vikingerne?
 7. Hvad lavede kvinderne i middelalderen?
 8. Hvad lavede pigerne i vikingetiden?
 9. Hvilket arbejde havde de fleste vikinger?
 10. Hvad beskæftigede vikingerne sig med?
 11. Hvad kan man gøre for at få ligestilling?
 12. Hvordan opnår vi ligestilling?
 13. Hvad opfandt man i vikingetiden?
 14. Hvem er den mest kendte viking?
 15. Er danskere vikinger?

Hvornår var det vikingetid?

Vikingetiden () Vikingetiden er et vigtigt vendepunkt i skandinavisk historie, hvor magten blev centraliseret, den kristne tro blev officielt indført, markedsøkonomien voksede, landbruget intensiveredes og byer voksede i størrelse og antal.

Hvad kaldes kvindelige Vikingekrigere?

3) Våben kan symbolisere en mands tilstedeværelse Der er to grunde til, at kvinden fra Birka blev tolket som en kriger: Dels var hun begravet med en masse våben. Dels peger en central plads i graven umiddelbart i retning af, at graven ikke var tiltænkt andre end hende.

Hvordan var vikingerne klædt?

Mændene foretrak bukser og kofte, mens kvinderne iklædte sig selekjole og særk, en løsthængende underbeklædning af silke eller hør-lærred. Den almindelige vikings tøj var lavet af lokale materialer såsom uld og hør, som blev vævet i hjemmene.

Hvordan går det med ligestilling i Danmark?

Ligestilling i Danmark I Danmark er der formelt ligestilling mellem kønnene. Ligestillingen tager udgangspunkt i, at mænd og kvinder er ligeværdige, hvilket betyder, at mænd og kvinder skal have samme rettigheder og muligheder.

Hvor startede vikinger?

Vikingetidens begyndelse Traditionelt siges vikingetiden at starte med angrebet på et kloster på øen Lindisfarne i det Northumbriske kongerige, i det vi i dag kender som det nordøstelige England.

Hvem besejrede vikingerne?

Den kombinerede angelsaksiske og walisiske hær formåede til sidst at besejre vikingerne under slaget ved Buttington. Byen Swansea blev grundlagt af Svend Tveskæg, der var konge over Danmark, og som i 1013 var konge over både danerne, angelsaksere og Norge.

Hvad lavede kvinderne i middelalderen?

Udover moderrollen havde kvinden ansvar for husholdet, herunder madlavning, vask, produktion af tøj m.m. Andre sysler kunne være brodering, og der er fundet fingerbøl fra middelalderen netop til dette formål. Inden for samfundets øverste lag samarbejdede det adelige ægtepar om administrationen af godser.

Hvad lavede pigerne i vikingetiden?

Om man var pige eller dreng i vikingetiden havde betydning for opdragel- sen og hvilke arbejdsfunktioner, man senere fik i voksenlivet. Børnene skulle lære de ting, som de ville få ansvaret for som voksne. Der var også tid til leg, men mange lege var praktiske og havde et element af lærdom.

Hvilket arbejde havde de fleste vikinger?

De fleste vikinger var faktisk fredelige bønder, og gården, husdyr og jordbruget var det daglige omdrejningspunkt, fremgår det af Nationalmuseets temaside om vikingerne i Danmark (se kilder). Vikingerne var desuden dygtige håndværkere og bådebyggere.

Hvad beskæftigede vikingerne sig med?

Når vi hører ordet vikinger, tænker vi mest på dem, der hærgede og plyndrede i fjerne egne. Men faktisk var de fleste vikinger helt almindelige bønder, husmødre, markarbejdere og tjenestefolk.

Hvad kan man gøre for at få ligestilling?

lige så meget taletid på møderne som mændene. Ifølge en undersøgelse fra American Political Science Review taler kvinder 25 procent mindre end mænd på møder, hvor begge køn deltager. Så sørg for at sagt det, du gerne vil sige på mødet. Det gælder også, når du er til konferencer eller andet.

Hvordan opnår vi ligestilling?

Ligestillingsloven. I Danmark blev ligestillingen vedtaget ved lov i år 2000. Ligestillingsloven siger, at mænd og kvinder skal behandles lige både i det offentlige og det private erhvervsliv. Hvis man alligevel bliver udsat for kønsdiskrimination i sit arbejde, kan man klage til Ligestillingsnævnet.

Hvad opfandt man i vikingetiden?

Uden tvivl vikingetidens største teknologiske gennembrud og sammenlignes i dag med opfindelsen af rumraketten. De store råsejl gjorde, i kombination med et klinkbygget skib af egetræ, skibet så smidigt, at det var uovervindeligt både på åbent hav og langs kyster.

Hvem er den mest kendte viking?

Den mest kendte skandinaver, der har tjent i væringergarden, var Harald Hårderåde, som blev konge af Norge fra 10.

Er danskere vikinger?

Vikingerne havde deres oprindelse i Danmark, Sverige og Norge, og derudover etablerede vikingerne bosættelser i Rusland, Finland, de baltiske lande, Normandiet (Frankrig), England, Irland, Færøerne, Island, Grønland og så langt som til Nordamerika.