:

Hvad koster det at skifte loft?

Table of Contents:

 1. Hvad koster det at skifte loft?
 2. Hvad er det billigste loft?
 3. Hvad bruger man til loft?
 4. Hvad koster et listeloft?
 5. Hvad koster et nyt træloft?
 6. Hvilket loft er bedst?
 7. Hvad er billigst Troldtekt eller gipsloft?
 8. Hvordan Gipspladeloft?
 9. Hvad kan man gøre ved trælofter?
 10. Hvor sømmer man profilbrædder?
 11. Hvordan lysner man trælofter?
 12. Hvilke akustikplader er bedst?
 13. Hvilken Troldtekt skal man vælge?
 14. Hvor tæt skal skruerne sidde på 1 lag gips?
 15. Hvordan river man et gipsloft ned?

Hvad koster det at skifte loft?

kr. pr. kvadratmeter.

Hvad er det billigste loft?

Den billigste løsning for dig, der skal opsætte et nyt loft, er at vælge gipsplader. Her ligger prisen pr. kvadratmeter på 22 kroner, og kan du selv udføre arbejdet, sparer du samtidig håndværkerregningen.

Hvad bruger man til loft?

Kan du bruge gipsplader, når du skal renovere et ældre loft? Gipsplader er også gode, hvis du skal renovere et ældre pudset loft eller et loft af profilbrædder. Det er relativt nemt at montere et gipsloft under det gamle loft. Fremgangsmåden er den samme, som hvis du monterer et nyt loft.

Hvad koster et listeloft?

Listelofterne koster typisk 250-550 kr. pr. kvadratmeter, alt efter hvilken træsort du vælger. Du kan normalt spare cirka en fjerdedel af prisen ved selv at skære listerne op.

Hvad koster et nyt træloft?

Et listeloft koster cirka 250-550 kr. pr. kvadratmeter, men den pris kan du altså holde lidt nede, hvis du selv klarer skærearbejdet. Projektet bliver også billigere, hvis du selv sætter loftet op, og det vil du jo nok gerne, i og med at du har læst en guide til at lave dit eget træloft.

Hvilket loft er bedst?

Pudsede lofter Et pudset loft kræver erfaring at etablere, så det vil oftest være en professionel murer, der skal gøre arbejdet. Det er en dyr løsning, men til gengæld er det nemt at rengøre og vedligeholde. Et pudset loft passer bedst ind i ældre huse, hvor man ønsker at bevare den oprindelige stil.

Hvad er billigst Troldtekt eller gipsloft?

Gipslofter er også billigere end fx træbeton. Hvis du har rum med dårligt belysning i, så kan gipslofterne også være med til at lyse rummet lidt op. Der er nemlig ingen ujævnheder og revner som kan opsluge lyset. Gipslofter passer ind i næsten alle boliger og er et sikkert og stilrent valg.

Hvordan Gipspladeloft?

Hvis det gamle loft er plant, skruefast og stabilt, kan du uden problemer skrue gipsplader fast direkte oven på det eksisterende loft. Hvis loftet ikke er skruefast, det vil fx sige et pudset loft, er du nødt til at skrue forskalling fast først, inden du kan montere gipspladerne.

Hvad kan man gøre ved trælofter?

Hvis man er glad for ens træloft, men gerne vil opfriske det, så kan man vælge en behandling som hvidpigmenteret lud eller panelhvid maling. På den måde vil træet stadig være synligt. En anden fordel er også, at ludbehandlingen beskytter træet, så dit loft ikke gulner igen.

Hvor sømmer man profilbrædder?

Der kan sømmes fordækt (skjult) skråt ned i gennem feren eller synligt med forsænkede dykkere i bræddernes overside. Brede brædder kan kun sømmes synligt. Håndsømmes brædderne skal der mindst anvendes 2,2x45 mm dykkere til 15 mm brædder og mindst 2,5x65 mm dykkere til 21 mm brædder.

Hvordan lysner man trælofter?

Maling eller ludbehandling Et godt tip er at vælge ludbehandling, hvis du vil lysne dit træloft, så man stadig kan se træets struktur. Hvis du derimod ønsker, at loftet skal være helt hvidt, så vil maling være ideelt. Det er naturligvis vigtigt, at den er egnet til trælofter, så du får det bedste resultat.

Hvilke akustikplader er bedst?

Til sidst skal det nævnes at selv om mineraluld er den bedste løsning, så er der også forskel på akustikplader af mineraluld. Forskellene kan skyldes overflade, tykkelse og den måde de er monteret på. Ca. 20 % af akustikmaterialet skal sidde på væggene.

Hvilken Troldtekt skal man vælge?

Vælger du at få malet en Troldtekt-plade i eksempelvis sort, er det bedst at vælge en grå basisplade, så farven dækker bedst muligt. Det er dog de hvide Troldtekt-plader, der begynder at blive mere og mere populære. Du kan også selv male pladerne med hhv. en langhåret malerrulle eller med en håndsprøjte.

Hvor tæt skal skruerne sidde på 1 lag gips?

Langs kanten af pladen skal skruerne sidde med 20 cm afstand. Ved de lodrette lægter, der står inde bag en plade, placeres skruerne med 25 cm afstand.

Hvordan river man et gipsloft ned?

Pas på at der IKKE er el ledninger i væggen du vil pille ned. Bor en hul - 6-10mm 10/12 cm nede fra loftet og samme afstand fra væggen. Brug en dekupørsav langs med loftet fra begge sider af væggen. Brug en alm håndsav - fukssvans - til at skære den lægte der står lodret op da væggen over med .